Kişiler arasında, kişi ile ailesi arasında, çalışan ile çalıştığı birim arasında, vatandaş ile devleti arasındaki ilişkilerin temelinde GÜVEN vardır. Güven bozulduğu zaman, ilişkiler kopar. Aile yıkılır. Şirket kapanır. Devlet yıkılır.

Güven zenginliğin kaynağıdır. Güven kazanan kişi, kurum ve devlet zenginlik içerisinde yaşar. Bir kaç tarihi örnek ile bu iddia doğrulanabilir.

-Bankacılık sektörü GÜVENE dayanıyor. Bankalar sermayelerinin bir kaç misli mevduat toplayarak, büyürler. Güven kaybeden banka mevduat toplayamaz. Güdük kalır.

-Para konusunda uluslararası GÜVEN sağlayan ilk kurum Tapınak Şovalyeleri olmuştur. Güven sayesinde Tapınakçılar, bankacılığın ilk formunu oluşturdular ve para kazandılar.

-Bankerler, GÜVEN verdikleri için halkın altınlarını topladılar. Karşılığında banka notu (banknote) verdiler. Banknotlar geri gelmeyince, teslim aldıkları altınlardan daha çok banknote basarak zengin oldular. Para piyasasını ele geçirdiler. Bu gün karşılıksız Dolar basıyor ve dünya ekonomisini kontrollerinde tutuyorlar. Dolara olan güveni sağlamak için her yolu deneniyor.

-Son yıllarda GÜVEN sayesinde, AMAZON adındaki şirket, dünyanın en zengin kurumuna dönüştü. İnternet üzerinden ticaret yapmak isteyenler mallarını Amazona emanet ediyor. Tüketici AMAZONA güvenerek ondan mal satın alıyor. Dükkan açmadan, hiç bir şey üretmeden Amazon adındaki şirket güven verdiği için, internet üzerinden ticarete aracılık yapıyor ve para kazanıyor.

-Vatandaşına GÜVEN vermeyen devlet, yıkılmaya mahkumdur. Vatandaş devletine güvenmez ise, servet ve sermayesini güven veren ülkelere taşıyor. Tipik örneği İsviçre’dir. İsviçre servet ve sermayeye güven verdiği için, dünyanın en zengin ülkesi olarak yaşıyor.

Petrol satışları sayesinde, para kazanan İran, Irak, Venezüela, Suudi Arabistan gibi ülkeler, vatandaşına güven veremiyor. Fakirlik içerisinde sürünüyor.

Türkiye'de yaşanan EKONOMİK KRİZLERİN temelinde güven yatıyor. Devletine güvenmeyen vatandaş, servet ve sermayesini alıp gidiyor.

Türkiye'nin kurtuluşu, devletin vatandaşına ekonomik-siyasi-mali ve hukuki GÜVEN vermesinden geçiyor.