Hakkari'deki bazı sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcileri, Meskan Dağı eteklerine yapılması planlanan kalekol veya karakolların gözlemi ve tespiti için Meskan Dağı eteklerine gitti.
Geçtiğimiz günlerde BDP öncülüğünde binlerce vatandaş, bölgede yapılması planlanan kalekol ve askeri yığınağa ilişkin 15 gün boyunca çadır kurmuştu. Ardından basın açıklaması yapan Hakkari Valisi'nin, Meskan Dağı'nda karakol yapılmayacağı ve askerlerin oradan geri çekileceği yönündeki açıklamasının ardından, bugün sabah saatlerinde MAZLUM-DER ve İHD Hakkari Şubeleri, Hakkari Tabipler Odası ve Hakkari Barosu temsilcilerinden oluşturulan "Çözüm Sürecini İzleme Heyeti" Meskan Dağı'na giderek, askeri yığınağı yerinde gözlemledi.
Çözüm Sürecini İzleme Heyeti bölgede yaptığı gözlemlerin ardından Meskan Bölgesi'nde basın açıklaması yaptı. MAZLUM-DER Hakkari Şube Başkanı Cengiz Şen okuduğu açıklamada, "Görülüyor ki Meskan Bölgesi'nde askeri hareketlilik devam ediyor. Gözlemlediğimiz kadarı ile burada ciddi bir teçhizat yığını, çadırlarla gizlenmiş ağır silahların olduğu ve hakim yerlerde mevzilerin kurulmuş olduğunu görüyoruz" dedi.
Yapılan açıklamanın ardından heyet kent merkezine doğru hareket etti.
Kaynak: iha