Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde daha önce görev yapan İngilizce öğretmeni Ergün Aksu, görev yaptığı Denizli’deki okulundan bir grup öğrenci ve öğretmenle Hakkari’ye geldi.
Denizli Çivril Sağlık Meslek Lisesi’nden gelen bir grup öğretmen ve öğrenci, geçen yıl kendilerini ziyaret eden Şemdinli Güzelkonak Yatılı İlköğretim Bölge Okulu öğrencilerine iadeyi ziyarette bulunmak için Denizli’den Hakkari’ye geldi. Kardeş Okul Projesi kapsamında ziyarette bulunan öğretmen ve öğrenciler, ilk olarak Yüksekova Belediye Eş Başkanı Tacettin Safalı’yı makamında ziyaret ederek tebrikte bulundular.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na Şemdinlili arkadaşlarının yanında olacaklarını belirten Denizlili öğrenciler, Yüksekova ve bölgeyi çok beğendiklerini söyledi.
Öğrencileri makamında ağırlayan Yüksekova Belediye Eş Başkanı Tacettin Safalı, Yüksekova hakkında bilgiler paylaşarak ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Başkan Safalı, “Bu tür ziyaret ve dayanışmalar çok güzel, bundan sonra her il ve ilçeden öğrencilerimizi burada görmek isteriz. Ziyaretiniz bizi mutlu etti” dedi.
Denizli’den gelen heyette yer alan İngilizce öğretmeni Ergün Aksu ise, “Ben daha önce Şemdinli’de görev yapıyordum. Geçen yıl Şemdinli’den bir grup öğrenciyi Denizli’de ağırladık. Bu yıl da biz geldik. Bu kadar güzel bir ilçede olmaktan mutluluk duyuyoruz. İlk başlarda öğrencilerden az katılım olur diye bekliyorduk. Sonra duyurumuzu yaptık ve o kadar başvuru oldu ki kontenjanımıza göre gelmek zorunda kaldık. Burayı merak eden, buraları görmek isteyen çok öğrencimiz var. Kısmet olursa önümüzdeki yıllarda tüm öğrencilerimizin buraları görmelerine vesile olacağız. Öğrencilerimizin önyargıları burada tamamen kırıldı, bizi misafir ettiğiniz için ilgi ve alakanız için hepinize çok teşekkür ediyoruz” dedi.
Öğrenciler, Yüksekova Belediyesi’ne yaptıkları ziyaretin ardından Yüksekova Kaymakamlığı’na geçti. Yüksekova Kaymakamı Yasin Tikdağ’ın ilçe dışında olması nedeniyle kendisiyle görüşemeyen öğrenciler, daha sonra Yüksekova şehir merkezinde dolaşarak alışveriş yaptılar. Öğrenci grubunun Şemdinli ilçesi Güzelkonak Köyü İlköğretim Okulu’nda yapılacak olan 23 Nisan kutlamalarına katılacağı bildirildi.
Kaynak: iha