Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Hakkari İl Temsilciliği ve Hakkari Üniversitesi organizasyonunda "Yenilenebilir Enerji Üretimi ve Enerji Verimliliği" konulu panel düzenlendi.
Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen panele katılan Hakkari Üniversitesi Rektörü Ebubekir Ceylan, EMO Hakkari İl Temsilcisi Adem Çatal, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran ve EMO Diyarbakır Şube yöneticisi Evindar Aydın birer konuşma yaparak, “Yenilenebilir Enerji Üretimi ve Enerji Verimliliği” hakkında detaylı bilgiler verdi.
Daha sonrada il dışından gelen Ça-Ba inşaat firması sahibi Çelik Erengezgin’in Enerji Mimarlığı, EMO Kocaeli Şube Başkanı H.Avni Haznedaroğlu, enerji verimliliği, Ankara Gazi Üniversitesi’nden Dr. Seyfi Şevik’in yenilenebilir enerji üretiminde sektöre bakış, Ankara Çukurova Üniversitesi'nden Prof. Dr. Bekir Özçelik, dünya ve ülkemizde enerjiye genel bakış ve ileri teknoloji süper iletkenlerin enerji alanındaki yeri hakkında bilgi verirken, Türkerler Vedaş Grup Yatırım Müdürü Tahsin Uzunselvi ise enerji sorunları ve çözümleri konulu sunumlar yaptı. Panelde ayrıca enerji sektöründe çok alternatifli olması ve enerjinin verimli kullanılması konuları hakkında detaylı bilgi verildi.
Yenilenebilir Enerji Üretimi ve Enerji Verimliliği panelinde ‘Doğam İçin RES’ adlı projeyle TÜBİTAK’ın düzenlediği yarışmada 2. olan öğrencilere EMO Hakkari İl Temsilciliği tarafından plaketler verildi.
TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Yarışması’nda "Doğam İçin RES (DİRES) adlı projeyle Türkiye 2'ncisi olan Yüksekova Şemsettin Onay Anadolu Lisesi öğretmeni Kenan Canan'ın danışmanlığında Melisa Atak ve Erzan Orhan adlı öğrencilere plaketleri EMO Kocaeli Şube Başkanı H.Avni Haznedaroğlu, Çelik Erengezgin ve EMO Hakkari İl Temsilci Adem Çatal tarafından verildi.
Kaynak: iha