Türkiye Futbol Federasyonu ve Nike spor ürünleri markası tarafından bu sene altıncısı organize edilen liseler arası "Nike Halı Saha Ligi" finali oynandı.
Türkiye Futbol Federasyonu ve Nike'ın Türkiye'de spor kültürünün oluşması ve geliştirilmesi, futbolun gençlere sevdirilmesi amacıyla organize ettikleri "Nike Halı Saha Ligi"nin startı, Türkiye'nin dört bir yanında başlayan karşılaşmalarla verildi.
Hakkari merkezden 17, Yüksekova ilçesinden 19 takım ve 360 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen turnuvada Hakkari merkezden birinci olan Anadolu İmam Hatip Lisesi A takımı ile Yüksekova birincisi Yüksekova Lisesi A Takımı final maçında karşı karşıya geldi. Karşılaşmada Anadolu İmam Hatip Lisesi A takımı Yüksekova birincisi Yüksekova Lisesi A takımını 6-3 yenerek şampiyon oldu.
Türkiye'nin en geniş katılımlı futbol organizasyonlarından biri olduğu ifade edilen Nike Halı Saha Ligi’nin il elemelerinin Mayıs ayı içinde tamamlanacağı, Türkiye Finalinin ise 23-25 Haziran tarihlerinde İstanbul'da gerçekleştirileceği belirtildi.
Türkiye Futbol Federasyonu tarafından bir sertifika sistemine tabii tutulup, olanaklarına göre derecelendirilen halı sahalarda düzenlenecek organizasyonun il birincisi olan tüm lise takımların ise üç gün sürecek futbol festivaline katılacakları öğrenildi.
Kaynak: iha