Hakkari Üniversitesi öğrencileri, Şemdinli ilçesinde yapılan sportif faaliyetleri yerinde görmek amacıyla İlçe Gençlik Merkezi’ni ziyaret ettiler.
Hakkari’nin Şemdinli Gençlik Merkezi son yıllarda yaptığı sportif faaliyetlerle dikkatleri çekmeye devam ediyor. Bu çalışmaları yerinde görmek isteyen Hakkari Üniversitesi öğrencileri, ilçeye bir gezi düzenleyerek gençlik merkezini ziyaret ettiler. Şemdinli Gençlik Merkezi Müdürü Faysal Bilmece eşliğinde merkezi ve spor tesislerini gezen üniversite öğrencileri, yapılan çalışmaları beğendiklerini ifade ederek, Şemdinli şartlarında çok önemli sportif aktiviteler olduğunu belirttiler.
Yaptıkları çalışmalarla ilgi bilgi veren Şemdinli Gençlik Merkezi Müdürü Faysal Bilmece, Şemdinli ilçesinde çok yetenekli gençler olduğunu, gençlik merkezinde çocukların ve gençlerin yetenekleri doğrultusunda satranç, fotoğrafçılık, çeşitli müzik enstrümanları eğitimleri verip kendilerini geliştirme yolunda öncülük ettiklerini söyledi. Bilmece, “Bunun yanında çeşitli sportif aktiviteler yaptırıyoruz. İlçemizde tarihte ilk kez rafting yaptık. Pesan Çayı rafting için oldukça elverişli bir yerdir. Kış aylarında kayak merkezimizde sporcu yetiştirmenin yanında halkımıza da hizmet ettik. Şemdinli’nin doğası oldukça farklı ve güzeldir. Bizlerde bu doğada insanlarımızın rahatça yürüyüş yapabilmeleri için haftalık doğa yürüyüşleri düzenleyeceğiz. Bu konuda üniversite ve diğer doğa sporları kulüplerinden uzmanlık alanında destek bekliyoruz” dedi.
Yapılan çalışmaları oldukça beğenen Hakkari Üniversitesi Doğa Sporları Topluluğu öğrencileri de, ellerinden gelebilecek her türlü sportif aktivitelerde severek yardımcı olacaklarını söylediler.
Kaynak: iha