İskenderun Naciye Suna Oktay Tekin Aanokulu'nun Comenius Projesi kapsamında konuk ettiği Slovenya, İngiltere, Romanya, Kuzey Kıbrıs Rum kesimini temsil eden öğretmenler öğrencilerin gösterilerini ayakta alkışladılar.
İskenderun’da okul öncesi eğitim kurumlarından Naciye Suna Oktay Tekin Ana okulu yönetimi tarafından hazırlanan ve Ulusal Ajans tarafından kabul gördükten sonra uygulamaya konan Comenius Projesi kapsamında İskenderun'a gelen Slovenya, İngiltere, Romanya, Kuzey Kıbrıs Rum kesimini temsil eden öğretmenler için bir gösteri hazırlandı.
Belediye Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen gösteride Naciye Suna Oktay Tekin Aanaokulu öğrencileri milli kültürümüzü yansıtan dans ve halk oyunlarını başarıyla sergilediler.
Öğrencilerin doğaya ve çevreye karşı bilinçlerini arttırma amacıyla yürütülen projeyi yerinde görmek için Türkiye'ye gelen Slovenya, İngiltere, Romanya, Kuzey Kıbrıs Rum kesimini temsil eden öğretmenler miniklerin gösterilerini ve proje ile ilgili yaptıkları çalışmaları çok beğendiler ve gösteriler sırasında zaman zaman ayağa kalkarak alkışladılar.
Comenius projesi kapsamında Doğallığa Yürü isimli projeyi okullarında hayata geçiren Naciye Suna Oktay Tekin Anaokulu, proje kapsamında yaptıklarını kısa bir filmle Avrupalı konuklara izlettiler.
Okul müdürü Hüseyin Gündüz proje kapsamında misafirlere sunum yaparak kendilerini İskenderun'da ağırlamaktan mutlu olduklarını söyledi.
Kaynak: iha