Son peygamber Hz. Muhammed, doğumunun 1443. yılında Hatay’ın Erzin ilçesinde ilçe müftülüğü tarafından belediye düğün salonunda yapılan etkinlikle anıldı.
Kutlu Doğum haftası etkinliğine, Erzin İlçe Kaymakamı İskender Yönden, Erzin Belediye Başkanı Kasım Şimşek, Erzin Garnizon Komutan Vekili J. Kom. Astsb. Kd. Başçavuş Samet Aksoy ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle başladı. Erzin İlçe Müftülüğü’nde görevli Kuran Kursu Hocası Ali Erkal’ın Kuran dinletisi, İslamiyet’le ilgili slayt gösteriler ve Vuslat ve İlahi Gurubu’nun seslendirdikleri ilahilerin ardından Erzin İlçe Müftüsü Şemsettin İnceler İslamiyet ve Peygamber’in hayatı ile ilgili bir konuşma yaptı.
Müftü İnceler, “İslamiyet’i, doğallığı, samimiyeti ve insanlar arasındaki kardeşliği Kur’an vermiştir. İnsanlar Kur’an sayesinde doğruluğu, dürüstlüğü, iyiliği, yardımseverliği öğrenmişlerdir. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V) son nefesinde dahi hak yemenin ne kadar kötü bir şey olduğu tekrarlamıştır. İnsanlar arasında eğer birbirinize hakkınız geçmişse mutlaka helalleşiniz. Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V) doğumunun 1443. yıl dönümü nedeniyle burada bulunan tüm kardeşlerime teşekkür ederim. Allah (C.C) yar ve yardımcınız olsun” dedi.
Kaynak: iha