İnsanlar neden sürekli sizi hayal kırıklığına uğratıyor? Siz her şeyinizi ortaya koysanız bile, diğer insanlar neden size bu şekilde davranıyor? Birçok insan bu soruları kendine soruyor ve bu konuda cevaplar ararken yorgun ve mutsuz hissediyor. Eğer sürekli olarak bu şekilde hissediyorsanız, bazen durup başkalarını anlamayı denemeyi bırakırsınız çünkü ne yaparsanız yapın bu hayal kırıklığı oluşmaya devam eder.

Zamanın hayal kırıklıklarınızı unutturacağına inanıyor olsanız da, aslında işler bu şekilde işlemiyor. Hayal kırıklıkları hayatınızda bir iz bırakır. Bazı insanlar hayal kırıklığı ile diğerlerine göre daha iyi başa çıkıp bu konuyu çabucak aşarlar. Bununla birlikte, diğer insanlar ise yıllarca onları tüketen duygulardan derinden etkilenmeye devam eder.

Bu tür bir hayal kırıklığına ne sebep olur? İnsanlar ilişkiler söz konusu olduğunda genellikle kötü mü davranıyor? Çok mu bencilsiniz, yoksa insanlara gereğinden çok mu güveniyorsunuz?

Her bireyin kendine ait değerleri, dünyaya bakış açısı, sevgi, saygı ve dostluk anlayışı vardır. Sağduyu kadar temel ve görünüşte evrensel olan bir şey bile kişiden kişiye değişebilir. Bu nedenle, herkes sizin sahip olduğunuz standartların ve bakış açısının % 100’üne katılmayacaktır. Dünyadaki hiç kimse sizin hayata bakış açınızı tam olarak paylaşamaz.

Tüm bunları bilseniz de yine de çevrenizden bu konuda anlayış beklersiniz. En azından güven ve dürüstlük beklentiniz değişmez. Ne yazık ki bazen bu beklentileriniz karşılanamaz. Sonuç olarak herkes hayatında bir dereceye kadar hayal kırıklığı yaşar. Dünyanın ve insan ilişkilerinin ilerleme şekli budur. Birçok insan bu durumla oldukça iyi (çoğu zaman nadiren) başa çıksa da, diğerleri hayatlarında hayal kırıklığı ile tekrar ve tekrar yüzleşiyor gibi görünüyor.

Beklentilerinizi ayarlamak, hayatınız üzerinde önemli bir olumlu etki yaratabilir. Başkalarının tam olarak istediğiniz şeyi yapmasını beklemeyi bırakırsanız, sonuçta daha mutlu olursunuz.