Anayasamızın hiç tahmin edilemeyen hiç akla gelmeyen bir şekilde değiştirilmesi Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık makamının, Askeri Mahkemelerin lağvedilmesi gibi biri diğerinden önemli ve Cumhuriyetimizin temellerini değiştiren değişiklik önerilerinin kıl payı bir çoğunlukla TBMM geçmesi Türk milletini derin bir endişeye sevk etmiştir. Önümüzdeki iki ay içinde Milli iradenin gerçek sahibi Türk milletinin onayına sunulacaktır.

Anayasamızın mutlak olarak değiştirilmesi gereken bir maddesinin olduğunu o maddesinin ise 166.madedsi olduğunu artık siz gözü kapalı biliyorsunuz. Bu madde TBMM İlkokulu bitirmiş üyelerinin dahi anlayabileceği şekilde açık seçik yazılmamasından ötürü milletimiz fakru zarurete sürüklenmektedir. Bu gerçeği İsmet İnönü 1957 de TBMM kürsüsüne çıkarak şöyle ifade etmiştir.

“ Enflasyon politikası daha iktidarın ilk yıllarından itibaren iktisadi bünyeyi süratle takatından düşürerek 1952 sonbaharı başlarında memleketi tam manasıyla iflasa sürüklemiştir. Kelimeyi tartarak kullanıyoruz.” İsmet paşamızın o karanlık gidişe dur demek için söyledikleri hiçbir zaman dikkate alınmamış DENK bütçe yapılarak enflasyona son verilmemiştir. O tarihte bir ABD doları 9 TL iken bu gün itibarı 3.764.000 TL dir. Bir Dolar 9 TL ye çıkınca Türk milleti tam manasıyla iflas ederse bir dolar 3.764.000 TL ye çıkarsa Türk milleti acaba nasıl iflas eder.

İşte Türk milletinin sıkıntı duyduğu bu acı maddenin. Hiç değiştirilmemesi bunu değiştirmek üzere yola çıkılarak mesai harcanmamış oluşu cidden gaflet dalalet ve hatta hıyanet demek değilse bu sonuç nedir?

Uzun uzun yazmak neyi değiştirecektir. Artık sözün ve yazının bittiği yerdeyiz. AKP nin karnesini tekrar tekrar yazalım hatırlayalım yolumuzu çizerken kullanalım.

İşte AKP'nin karnesi:


1-2004 te 1 gram altın 18. YTL iken Bu gün 147 YTL dir. Artış 8 katıdır.
2-2004 te 1 Çeyrek altın 24 YTL iken Bu gün 243 YTL dir. Artış 10 katıdır
3- ABD dolar 1.320.000 TL iken Bu gün itibarı ile3.764.000 TL dir Artış 2,85 katıdır.

BU kadar ağır bir tablo nasıl ortaya çıkmıştır. Açık bütçelerden. Peki, mademki bu acı sonuçlara açık bütçelerle ulaştık neden DENK bütçe yaparak bu acı gidişe fren basmıyoruz BU sorunun cevabını ben naçizane veremedim. Bilen varsa söylesin. AKP nin insani irrite eden bir sloganı vardır. “ Durmak yok yola devam” diye. Allah bizi de AKP yi de bu acı ve ihtiras kokulu yoldan bir an önce kurtarsın. Başarılar dilenir.