Türk Futboluna Mustafa Denizli’nin soktuğu bir cümle İçimizdeki İrlandalılar. İrlanda galibiyetinden sonra kendisini eleştirenlere “İçimizdeki İrlandalılar” olarak seslenmiş, çoğu insanın üzerine alınmadığı bu söz daha sonra toplum içinde deyimleşmişti.
Türk Futbolunda Mustafa Denizli’nin tabir ettiği İrlandalı sayısı oldukça fazla. Son günlerin konuşulan ismi Arda Turan bu kişilere kulak asmayarak Türk Futbolcusunun da bu seviyede oynayabildiğini çok net bir şekilde Barcelona formasıyla henüz 2.maçında kanıtladı. Türk takımları da bu İrlandalılardan sıyrılırsa bu seviyelere çıkabilir.
Gelelim işin Orduspor boyutuna. Düşenin dostu olmazmış derler ya 2 yıldır Orduspor’a herkes düşman. Kulüp içinde gelene gidene uçan kuşa hep bir eleştiri. Gelecek adına plan elbette yok. Futbolda olabilecek en dibi yaşamaya devam ediyoruz. Kim yaptı yerine, nasıl düzeltebiliriz sorusunu daha fazla sormalıyız kendimize. Futbolcular, teknik adamlar gelir geçer bunlar futbolun doğasında var. En önemli olan şey içimizdeki İrlandalılardan kurtulabilmek !
Taraftar olarak önce suçu kendimizde aramalıyız. Armanın büyüklüğünü, Orduspor markasının değerini, Stadyumun yolunu unutmadığımız takdirde saygı çerçevesinde eleştiri hakkına sahibiz. Bunları yaptığımız takdirde görev futbolculara ve yöneticilere düşüyor.
Taraftar demişken, Orduspor Kadın Basketbol Takımı yine tarih yazmak için Ordu Durugöl Spor Salonunun parkesine çıkacak. Euro Cup’ta harikalar yaratan Potanın Menekşeleri’ni Perşembe akşamı yanlız bırakmamak gerekir. Son 16 oldu, son 8 neden olmasın ?