Erzurum’da yapılan “Matematiğin Gizli Gerçekleri” yarışmasına “Bu Benim Eserim” adlı proje ile bölge birincisi olan öğrenciler, Iğdır Valisi Davut Haner’i ziyaret ettiler.
Erzurum’da Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK işbirliği ile bu yıl dokuzuncusu düzenlenen “Matematiğin Gizli Gerçekleri” yarışması kapsamında, “Bu Benim Eserim” adlı projeyle Iğdır’ı temsil eden Şehit Öğretmen Sevki Akgün Ortaokulu öğrencileri bölge birincisi oldu. Yarışmada birinci olan ekiple İl Milli Eğitim Müdür Vekili Tahir Kaman’ı kabul eden Iğdır Valisi Davut Haner, ülke genelinde düzenlenen ve matematik ile fen bilimleri branşlarında hazırlanan projelerin yer aldığı yarışmada Iğdır ekibinin öğretmen ve öğrencilerine Ankara’da düzenlenecek olan final yarışmasında başarılar diledi. Vali Haner, “Ankara’da da ilimizi en iyi şekilde temsil edeceğinize ve başarılı olarak döneceğinize inanıyorum. Bundan sonra sizlerin daha büyük projelerde yer aldığını görmek istiyoruz” dedi
Konu hakkında bilgi veren İl Milli Eğitim Müdür Vekili Tahir Kaman da, “Geçtiğimiz 7-11 Nisan 2014 tarihleri arasında Erzurum’da yapılan ve bölgeden 10 ilin katıldığı yarışmaya, Iğdır’dan İl Milli Eğitim Şube Müdürü Murat Çetinkaya başkanlığında matematik dalında Şehit Öğretmen Sevki Akgün Ortaokulu ile fen ve teknolojileri dalında da İnönü Ortaokulu’ndan birer ekip katıldı. Atatürk Üniversitesi öğretim üyelerinin jüri olarak yer aldığı bölge yarışmasında toplam 45 eser yer aldı. Bilim kurulunun yaptığı değerlendirme neticesinde değişik dallarda altı proje, bölge birincisi seçildi. Iğdır’ı temsil eden Şehit Öğretmen Sevki Akgün Ortaokulumuz, bu kapsamda 6-7-8- Mayıs 2014 tarihlerinde Ankara’da düzenlenecek olan final sergisi ve yarışmasına Bu Benim Eserim adlı projeyle katılmaya hak kazandı” şeklinde konuştu.
Ziyarette; öğrencilere hediye veren Vali Haner, hatıra fotoğrafı çektirdi.
Kaynak: iha