Iğdır Emniyet Müdürlüğü, genç nesilleri terör ve kötü alışkanlardan ‘Spor Okulu Projesi’yle koruyacak.
Iğdır Emniyet Müdürlüğü’nün hazırladığı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’yle ortak yürüteceği proje kapsamında inşaatı bitirilmek üzere olan ‘Spor Okulu’nun hayata geçirilmesi ile birlikte geleceğin sporcuları yetiştirilecek. Özgür Mahallesi’ndeki Iğdır Emniyet Müdürlüğü’nün hemen yanında yapımı devam eden spor tesisinde, ilk etapta 800-900 lise, ortaokul ve ilkokul öğrencisine spor yapma olanağı sağlanması planlanıyor. Genç nesillerin; suç ve terör örgütlerine katılımın önüne geçilmesi planlanan projede; Iğdır İl Emniyet Müdürlüğü’nde görevli Beden Eğitimi ve Spor Akademisi Bölümü’nden mezun polisler, ‘Futbol Okulu’nda her gün eğitim vererek, büyük spor kulüplerine sporcu yetiştirilecek.
İnşaat alında incelemede bulunan İl Emniyet Müdürü Yüksel Babal, il genelindeki bütün çocukları buraya getirmek istediklerini belirterek, sokakta amaçsız hale gelen çocuklar, zamanla suç ve terör örgütlerine yönelmelerini engellemek amacıyla projeyi geliştirdiklerini söyledi. Babal, "Bu proje kapsamında tespit ettiğimiz daha önceden suça karışmış dezavantajlı çocuklarımızı spora yönlendirmek, alternatif bir yaşam tarzıyla tanıştırmak istiyoruz. Çocuklarımızın geleceklerini kurtarmak adına, kendilerine sahip çıkıldığını ve önemsendiklerini hissettirmek istiyoruz. Müdürlüğümüze ait boş arsa içerisinde genç nesillerin sportif faaliyetlerini yürütecek bir tahsisi inşa ederek, onların hizmetine sunacağız. İl genelinde büyük katılım olacağına inanıyorum” dedi.
Proje kapsamında burada geleceğin futbolcularını yetiştirmek istediklerini ifade eden Babal, "İlimizde spora yoğun ilginin olduğunu gördük. Bizde çocuklarımıza spor yapma imkanı sunacağız. Çocuklarımızın hepsi bizim için özel bir yere sahip. Gerekirse ev ev dolaşıp buraya çocuk getireceğiz. Amacımız çocuklarımızın gelecekleri için zemin hazırlamak, bunu da başaracağımıza inanıyorum. Kimse bilmez, belki ilerde geleceğin yıldız futbolcuları burada yetişecek" şeklinde konuştu.
Kaynak: iha