IĞDIR (İHA) – Iğdır İl Müftülüğü tarafından Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in doğum yıl dönümü münasebetiyle “Kur’an ve Sünnet Bağlamında Samimiyet” bir program düzenledi.
Iğdır İl Kültür Sarayı’nda düzenlenen programa Iğdır Valisi Davut Haner, Belediye Başkanı Murat Yikit, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Erdem Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Yüksel Babal, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda, Merkez Camii İmam Hatibi Mehmet Şah Türküz’ün okumuş olduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam eden programın açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Cüneyt Kulaz, Kutlu Doğum Haftası’nın adeta bir eğitim haftası olduğunu söyledi. Kulaz, “Bir sevgi, bir muhabbet, bir aşk-ı nebi haftasıdır. Bu haftada; bir rahmet, bereket ve huzur mevsimi oluşmaktadır. Kutlu doğum onurlu doğumdur. Rahmetin tecellisidir. Hz. Peygamberi bu vesile ile anmak bize güzel bir hayat oldu. Çünkü O bizim gözümüzün nuru, başımızın tacı, kalplerimizin miracı, O alemlere rahmet, kainatın efendisi, ümmetinin ve ashabının önderidir. Her yıl Hz. Peygamberin doğum yıl dönümünde bir konu ele alınarak insanlarımız bilinçlendirilmektedir. Din samimiyettir. Bütün peygamberlerin hayatından samimiyetin örneklerini, peygamberimizin hayatında görmek mümkündür. Bunun için; ‘Ben güzel ahlakı tamamlamak üzere gönderildim’ buyurmaktadır. İlk peygamberden son peygambere kadar değişmeyen inanç esasları, insana samimiyetle huzuru yaşatması içindir. Peygamberimiz (sav) dinin samimiyet olduğunu buyuruyor. Dini hayatın manevi hazzından yararlanmak da, ancak samimiyet göstererek elde edilebilir. Bugün insanları huzursuz eden savaşlara, ayrımcılıklara, ahlaki duyguların istismar edilmesine, hak ve hukukun yıpratılmasına karşı çözüm yollarını Hz. Peygamberin sevgi ve barış dolu hayatından görmemiz mümkündür. Asr-ı saadet dönemi olarak adlandırdığımız peygamberimizin döneminde; rahmetin, sevginin, kardeşliğin, huzur ve güvenin örneğini sergileyen peygamberimizin uygulamalarının ne kadar önemli olduğu, onu anarken bir kez daha anlaşılmaktadır” dedi.
Yapılan konuşmanın ardından protokole gül takdimi yapılarak, tasavvuf musikisi dinletisi ile devam eden program Iğdır Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden öğretim görevlileri tarafından “Kur’an ve Sünnet Bağlamında Samimiyet” konulu sunulan panel ile program sona erdi.
Kaynak: iha