Merhaba sevgili dostlarım.
Yaklaşık bir aydır oktum. Aniden, habersiz yazmaya ara vermiştim. İstemsizce oldu lakin iyi geldi. Olaylar oldu. Hayatımızda eni süreçler yaşamaya başladık ve bunun üzerine objektif bakabilmek için sakince izlemek gerekiyordu. İzledim.
Uzun zaman önce siyasi içerikli yazmamak için kendime söz vermiştim. Sözünden dönen birine ne kadar inanmak isterseniz bana o kadar inanabilirsiniz. Çünkü bu defa biraz siyasi olacak. Zira gündem belli.
İki paralel çizgi asla kesişmez!
Lise birinci sınıf geometri dersi ilk konumuz. Adı üzerinde; paralel. Aynı mesafe ile aynı yöne gider de birleşmez. İnsan beşer, şaşar demişler. Ama “kandırılmak” için üç sene biraz uzun değil mi? Beni bilen bilir. Tarafım tarafsızlığımdır. Yaşadıklarımla kendime yol çizerim. Tecrübelerime dayanarak ilerlemeye çalışırım. Hata yaparım belki ama hatalarımla varım.
Çamur at, izi kalsın!
Bizim dünyamız zaten kirli, daha hangi çamuru atarsın ki anlamam. Adına “nur cemaati” denilen bu gruba o kadar kızgınım ki! Sırf “nur”u kirlettikleri için bile bu öfkem dinmeyecek.
Kpss komploları desek benim gibi canı yanan kaç kişi çıkar. Hep söylemiştirim beş yıldır alım olsun diye bekledim. Her iki yılda bir sınava girmek zorunda kaldım. Üç defa KPSS önlisans sınavına girdim. Her defasında 50 tl alındı. Toplam 150tl. Koskoca Türkiye’de 80 ilde bir tane bile peyzaj teknikeri alımı olmaz mı? Normal memur olayım dedik 80 puanla elimiz boş döndük. Haliyle 55 – 60 puan 80 den daha yüksek ne de olsa!?
17 – 18 yaşındaki birini kandırmak o kadar kolaydı ki. Nereye çeksen oraya gelir. Gözü açılmamış henüz. “Sen muhasebe yaz biz seni işe sokarız” diyen dershane öğretmenini unutmadım. Mümkün mü unutmak? Geleceğimle oynanıyor. Şaka mı? Ama iyi ki dinlememişim diyorum. Dinlemedim de ne oldu sanki beni bulmadılar mı? Hem de okulun ilk dakikasında.
Lafı fazla uzatmak istemiyorum. Hakkımı çalanlara, nasibimi engelleyenlere hakkımı helal etmiyorum. Ve benden burs, kurban ücreti adı altında alınmaya çalışılan paralar haram olsun.
Demiştim ya iki paralel asla çakışmaz diye. Dostu düşmanı iyi tanıyın. Ve bizim iyilik ve vicdan dediğimiz çok eskide kaldı.
Sizde hoşça kalın.