Araç trafiğine kapatılan Eski Hal Sokak, Aşiyan Sokak, Plevne Caddesi ve Meydanı, Gülhan Sokak, Hisar Sokak, Reşadiye Caddesi, Pazar Caddesi ve Meydan Sokak’ta gerçekleştirilecek yayalaştırma projesi ile ilçe merkezinde yaşanan araç yoğunluğu ortadan kaldırılarak yayalara rahat nefes aldırılması amaçlanıyor.

Araç trafiğine kapatılan cadde ve sokaklarda ticaret merkezlerinin yoğun olduğuna dikkat çeken Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, “Altyapısı ve üstyapısı ile örnek bir çalışma ortaya koyacağız. Yayalaştırılan güzergâhlarda zeminde bazalt taşları kullanacak; ahşap döşemeleri, oturma grupları ve aydınlatmasıyla dikkat çeken bir yapı ortaya çıkaracağız. Yoğun bir ticari hareketliliğin olduğu Fatsa ilçe merkezine mahallerinden (eski köyler) gelen insan sayısı günlük ciddi rakamlara ulaşıyor. Bu sirkülasyonun içerisinde, yayalaştırma projemiz ile vatandaşlarımızın konforlu bir yaşam sürdürmesini istiyoruz” dedi.

“Dış cepheler iyileştirilecek”

Başkan Enver Yılmaz, yayalaştırılan cadde ve sokaklarda binaların dış cephelerinde de iyileştirmelere gidileceğinin altını çizerek, “Sadece karayolu üzerindeki binalarımızda değil, kent içerisinde ticari alanlardaki binalarda da dış cephe iyileştirmeleri yapacağız” şeklinde konuştu.

Yayalaştırmanın yanı sıra birçok cadde ve sokakta kaldırım düzenlemelerine başlayan Ordu Büyükşehir Belediyesi, Hacı Hulusi Baba Caddesi, A. Cevat Güvenkaya Caddesi, Meydan Sokak, Kervan Sokak,  Sakarya Caddesi ve İnönü Caddesi’nde kaldırım düzenlemeleri gerçekleştirecek.

Değişim ve dönüşüm devam edecek

Yılmaz, sürdürülen çalışmalarla birlikte Fatsa ilçesinde büyük bir değişimin yaşanacağına dikkat çekerek, “Fatsa Cumhuriyet Meydanı için çalışmalarımız devam ediyor. Kısa sürede hazırlanan projemizin hayata geçirilmesiyle birlikte Fatsa’mızı daha konforlu ve yaşanılabilir bir yapıya kavuşturmuş olacağız. Tüm bu yatırımlar ilçemize hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi