Turizme önem veren şehrimizin; gelen turistlere gösterilecek müzelerin çoğalması ile değeri artacaktır.  İlimizin Altınordu İlçesinde sadece bir adet Etnoğrafya Müzesi bulunmaktadır. Bunun dışında müze veya müzeler anlamında gezilecek başka müze yoktur. Turizm olgusunda gezilecek görülecek yerler anlamında müzeler son derece önemli yer tutar. Çünkü  o bölgede değişik karakterleri yansıtan müzeler varsa; bu bölge önemli seviyede turist çekecek; ve gezilecek, görülecek yerler anlamında turistlerin ilgi duyacakları; o yörenin tarihini, kültürünü, geçmiş yaşam tarzlarını, sanatını, edebiyatı hakkında bilgiler; içi dolu müzelerle sağlanır.
        Eğer Paris’e giderseniz; aynı bölgelerde pek çok müzeyi göreceksiniz; ve bunların ziyaret büyüklüğüne, ve özelliğine  göre;  ziyaret ücretleri 6 avrodan 50 avroya kadar vardır. Yalnızca gelen turistlerin bu müzeleri gezmesi; belirli bir zamanı;  buraya ayırmasını  gerektirecektir.  İlimizde özelliği olan müzelerin olması; turistlerin Ordu’yu görme isteklerini artıracak; Karadeniz’e gelen turistlerinde; daha fazla Ordu’yu ziyaret; düşüncelerini artıracak vede burada daha fazla zaman konaklama olgusu ortaya çıkacaktır. Bu anlamda gelen turistler ilimize daha fazla para girdisi sağlayacaklardır.
         İlimizin Altınordu İlçesinde yalnız bir müze vardır. Eski Vali Konağı (Tarihi Yapı); şimdiki Altınordu Kaymakamlığı; (Eski Nüfus Müdürlüğü) şu andaki Valilik Binası yeni müzeler yapmak için son derece ideal ve tarihi özellikli binalardır. Şu anda eski karayolları arazisine (devredildi)  Altınordu Kaymakamlık Binası; Valilik Binası ve diğer Bazı Daireler için yeni binalar yapılmaktadır. Dolasıyla yukarıda saydığımız yerler; yeni inşa edilen yerler; yapılınca boşalacaktır. Boşalan bu yerlerin birine Cumhuriyet Müzesi, diğerine Fındık ve Sanayisi Müzesi (Geçmişte fındık üretimi ile ilgili tüm araç ve gereçler; ayrıca fındık sanayisi  ile ilgili tüm araç ve gereçler); Resim Müzesi, Deniz Müzesi (Geçmişte balıkçılıkla ve denizcilikle ilgili kullanılan tüm malzemeler), Müze Evler, Tarih Müzesi, Ordu Yöresine Ait Doğa Tarihi Müzesi, Antika Müzesi (Bu müze çeşitlerinin  birkaçı kurulabilir.)
        Eğer ilimiz turizm adına önemli yerlere gelme durumundaysa; müzeler konusu ilimizde;  en kolay turizme yapılandırılabilecek konumdadırlar. Ayrıca Eski Ordu Evleri bu anlamda ziyaretçilere açılabilecek önemli yapılardır. Bunun dışında yaylalarımızın ve doğa turizminin  (Eko Turizm) hayata geçirilmesi; ilimize yönelik turizm  tercihlerini fevkalade artıracaktır.