Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda ilk ara tatili 18. 11. 2019  - 22. 11. 2019 tarihleri  arasında uygulanıyor. Dolasıyla başta ve hafta sonunda olan cumartesi ve pazarıda ilave ettiğimizde  16. 11. 2019 – 24 .11 .2019 tarihleri arasında; 9 günlük bir ara tatili oluşuyor.  Dolasıyla bu öğretim yılında  2019 – 2020  bu tatil ilk kez uygulanıyor.

       2019 – 2020 Eğitim Öğretim yılının 2 ci ara tatilide  6 – 10  nisan 2020 tarihleri  arasında uygulanacak. Yine cumartesi ve  pazarıda ilave ettiğimizde;  toplam  9 gün oluyor. Eğer bu tatillerde  yine  gezi,  gözlem,  deneye dayanan  uygulamalar olacaksa faydalıda olabilir.

       Bizim eğitim öğretim yapımızdaki toplam gün sayısı; yaklaşık 185 gündür. Bu konuda gelişkin ülkelere göre eğitim, öğretim gün sayımız  çok azdır.  Gelişkin ülkelerdeki eğitim öğretim gün sayısı yaklaşık 210 – 220 gündür.  Yeni uygulamada verilen bu tatiller; Türkiye’nin sosyolojik yapısına uygun  değildir. Çünkü okuldan tatil için ayrılan öğrenci; ekonomik  nedenlerden dolayı;  herhangi bir tatil yaşamının içinde  olamıyor; belki çok azı bu olanaktan yararlanabiliyor.

       Özellikle okula gidip gelme zorlukları olan,  ve yatılı okuyan öğrencilere; bu tatil yapısı bana göre hiç uygun gelmiyor. Çünkü yatılı okuyan  öğrenciler tatil olması nedeniyle yurtlardan kendi İl, İlçelerine, mahallelerine veya köylerine gitmek durumunda kalıyorlar; çünkü tatil döneminde yurtlar kapanıyor.  Çoçuk  eğitim  öğretime  tam  konsantre olmuşken;  geri dönüşle karşı karşıya kalıyor.  Bu arada çok yeni öğrendiklerinide; uygulama eksikliği nedeniyle unutabiliyor.

       Gerçi Milli Eğitim Bakanlığının eğitim programlarında; zayıf veya yetersiz öğrencileri; daha yeterli hale getirmek için  cumartesi ve pazar günleride yetiştirme kursu  programları var; ama  buna göre eğitim öğretim gün sayısı;  mutlaka yeterli hale getirilmelidir.  Programa uygun yetişen öğrenciler; herhangi bir dersten konu detaylarına daha iyi girileceği için fevkalade iyi seviyede yetişecek; ve olabildiğince kendi gördüğü ders programının detaylarını derinliğine öğrenebilecektir.