Bilindiği üzere "İmar kelime anlamını bayındırlık,bayındır duruma getirmekten almaktadır."

Bir yörenin gelişip güzelleşmesi,hayat şartlarının uygun duruma getirilmesi için üzerinde çalışılmış olan mamur (yer) anlamındadır.Böylece imar kelimesinin insan yerleşmelerinde yaşam alanlarının hayat şartlarına uygun hale getirilmesi,geliştirilip güzelleştirilmesi eylemlerini tanımlamaktadır.

Son zamanlarda sahil kesimlerimizde göze çarpan gelişmelerin,Ordu sahillerimiz, özellikle de Gülyalı ilçe sahillerimiz için gerekli düzenlemeler yapılmadan yağmalanıyor mu? sorusunu gündeme getirmektedir.Yerin kulağı var derler ya hani, umarız yağmalanmıyordur.!!!

                Ordu-Giresun illerimiz ile özellikle de Gülyalı ilçemizin değişimine ve gelişmesine öncülük eden havalimanı,Çikolata park projeleri ile ordu üniversitesine bağlı yüksek okul projeleri  ilçemizde değişimin hızlanmasına sebep olarak heyecan yaratmış, gündemde yer tutmaya da devam etmektedir.

"Ordu-Giresun Havalimanı projesinin ilk mimarı olan, 1994 yılında Ordu Valisi Sami SEÇKİN ‘le proje haline dönüştürülen ve 1996 yılında Ordu Valisi Mustafa MALAY ‘ın başlattığı kampanya ile Ordu halkının katkıları ile hayata geçirilerek bu günlere gelinmesi sağlanan ,sivil toplum kuruluşlarının da katkısıyla yediden yetmişe halktan her kesimden bağış altında paralar toplanarak  1997'nin Mayıs ayında temeli atılan  havaalanının son aşamaya gelmesi ve yakın tarihte hizmete açılacak olması beyanatları, her iki ilimiz halkında ve özelliklede ilçemizde  heyecan yaratmaya devam etmektedir.

Yerel seçimler öncesi gündemden düşmeyen ve Gülyalı için hayati önem arz eden en büyük projelerden biriside Çikolata park projesi idi.Yerel seçimler biteli 10 ay gibi bir süre geçmesine rağmen rafa kalkmış gibi görünen bu proje için Büyükşehir belediye başkanımız ne demişti bir hatırlayalım;

"FINDIK VE ÇİKOLATA PARKI PROJESİ

TÜRKİYE'NİN EN TATLI PARKI OLACAK

Proje Gülyalı ilçemizde Ordu-Giresun Havalimanı'nın hemen yanında hayata geçirilecek...

Projenin amacı, gerçekleştirileceği TR90 Bölgesi'ndeki fındık üretim potansiyelini değerlendirmek, fındığa katma değeri yüksek ürünlere dönüştürmek ve bölgeye özgü çikolata markası oluşturmak olup özel amaçları;Bölgeye özgü çikolata markasının oluşturulması ve bu amaçla belirlenecek uygun tarih ya da tarihlerde düzenlenecek çikolata festivalleriyle yeni çikolata markasının tanıtılması, bölge çikolatası imajının oluşturulması.

"Bölge Çikolatası" imajını yaratacak şekilde kapasitesi yüksek ve dış pazarları hedefleyen bir çikolata üretim tesisinin kurulumlarıyla bir zincir olarak birbirini takip eden hammadde, üretim, ambalajlama, nakliye ve pazarlama alanlarında da bölge halkı için yeni sektörler gelişmesini sağlamak,Çikolata üretim tesisi ve bu tesise bağlı kurulacak küçük ölçekli işletmelerle bölgedeki istihdamı arttırmak ve bu alanda nitelikli personel yetiştirmek,Projenin sürdürülebilirliği açısından el yapımı çikolata üreticilerinin yeni ürün denemelerinin yapılacağı ve hedef pazarlara yönelik ürünlerin geliştirileceği Yeni Ürün Geliştirme Merkezinin kurulması,Kümelenmenin önemli bir aktör olarak kullanılmasıyla küçük ölçekli imalat işletmelerinin ve satış mağazalarının yer alacağı bir çikolata sokağı oluşturmak,

Küçük ölçekli işletmelerin pazarlama aktivitelerinin organize edeceği bir pazarlama şirketi kurarak günümüz pazarlama stratejisine uygun bir politikanın izlenmesini sağlamak ve bölgesel çikolata markası için iç ve dış piyasada pazar payı edinmek,Bölgede çalışmalarına başlanan Ordu-Giresun Havaalanının bölgeye getireceği hareketlilik göz önünde bulundurularak proje kapsamında kurulacak çikolata sokağını küçük ölçekli bir botanik park, fındık müzesi, çocuklar için oyun alanı ve kafeteryalarla desteklemek ve bölgeye gelen insanlar için yeni bir eğlence ve cazibe merkezi oluşturmak,

İklim şartları uygun olduğu takdirde her sene daha fazla stok tehlikesiyle karşı karşıya kalan ülkemiz fındığı için, gerek iç tüketimde, gerekse ihracatta önemli bir çıkış noktası sağlamak, Tüm bu faaliyetler ışığında bölgesel kalkınmaya katkıda bulunmak."Tam da bu çerçevede Gülyalı ilçesinin benim için ayrı bir önemi var diyen sayın başkanımızın,bölgemize ayırdığı ödenek ile bu işlerin yürümeyeceği aşikardır.Gerçi bu değişimleri birlikte yaşayıp birlikte göreceğiz.

Gülyalı ilçemiz kabuğunu kırıp uçacak mı?

zaman, zaman uçacağı  beyanatlar ile  gündeme gelse dahi uçmayacağı kesin, yapımı tamamlanmak üzere olan Ordu-Giresun-Gülyalı Havalimanının  uçuş seferlerine başlayacağı kesin. Gülyalı'yı esas uçuracak diğer projeler çikolata park ve meslek yüksek okulu ise durağan bir hal aldığı da gözlenmektedir.

                Bir çoğumuz ilk seferin heyecanını tatmak adına, bir çoğumuzda seyahat amaçlı uçacağız, uçuşlarımızda bir adet küçük şehir bir adet küçük ilçe,bir adet büyük şehir, bir adet büyük şehir ilçesini, havadan yakın mesafeden seyretmenin doyulmaz zevkine ulaşacağız.Seyrettiğimiz manzara her yönüyle gelişmişliğimizin de ölçüsü olacaktır sanırım. Öyle ise Gülyalı ilçesi sınırları içerisinde bulunan ve övünç kaynağımız olan Havalimanımızın ilçemize katkısı olması gerekmez mi? Mart 2015 veya sonrası açılışının yapılacağı sık sık belirtilen havalimanımıza birde kara yolu ile ulaşılacaktır, şehir görünümü dahi bulunmayan ilçemizin görselleşmesi güzelleşmesi gerekmez mi? Yarım yamalak yapılan alt yapı çalışması ile  Köstebek yuvasına dönen ilçe merkezi  nasıl uçacak?

2015 yılı bütçesinden en düşük payın ilçemize verildiği ödenekle mi uçurulacağı sorusunu da sormak gerekmiyor mu? Yaz aylarında doğanın yeşilliği denizin maviliği manzarası belki görselliğimizi biraz kurtaracaktır ama kış aylarında şehrin tüm harabeliği keşme keşliği çıplak göz ile görülmektedir.

                Yarın öbür gün açılışı gerçekleştirilecek olan havalimanı açılış törenine binlerce insan katılacak,belki ilimizde toplantılar yapılacak,övüneceğiz,gururlanacağız, ve bu insanları alt yapısı öyle veya  böyle bir şekilde yarım tamamlanmaya çalışılan ve üst yapısı hiç bulunmayan çirkin bir ilçenin ağırlayacağı şimdiden belli gibi, gönül ister ki, Büyükşehir belediye başkanımız,  Gülyalı belediyesini elindeki olanaklardan en üst seviyede faydalandırsın ve ilçemizi çikolata park ile süslesin. Çünkü dünyanın ve ordunun giriş kapısı olacak bir ilçenin şehir merkezinin ivedi olarak hayat şartlarına uygun hale getirilmesi, geliştirilip güzelleştirilmesi gerekmektedir.