Ordu’nun Ünye ilçesinde Burunucu Mahallesi Muhtarı Arif Takıcı, “Hayır Marketi” projesi ile vatandaşların getirdiği temiz kıyafetleri muhafaza ederek ihtiyaç sahibi kişilerin almasını sağlıyor.
30 Mart yerel seçimlerinde Burunucu Mahallesi Muhtarı seçilen Arif Takıcı, seçim öncesi düşündüğü projeleri hayata geçiriyor. Daha önce askıda ekmek ve ekmekte hijyen projelerini hayata geçiren Takıcı, şimdi de “Hayır Marketi” projesini hayata geçirerek ihtiyaç sahibi kişilerin ücretsiz kıyafet teminini sağlıyor.
“Hayır Marketi” projesini anlatan Burunucu Mahallesi Muhtarı Arif Takıcı, “Seçim öncesi hayalimde bazı projelerim vardı ve bunları hayata geçirme noktasında hazırlıklarımı yapmıştım. Muhtarlık bünyesinde kurduğumuz ‘Hayır Marketi’, bu projelerimizden biri. Bu konuda din görevlisi arkadaşlarımız camilerde ki sohbetlerde olayın ehemmiyetine binaen halkı bilgilendirdi. Biz de muhtarlık bünyesinde aza arkadaşlarımızı, mahallemizde yaşayan saygın insanları bilgilendirdik. Çok az kullanılmış yeniye yakın giysilerin muhtarlığa getirilmesini istirham ettik. Çok önemli miktarda teveccüh, ilgi ve alaka gösterildi. Vatandaşlarımız çok az giyilmiş temiz elbiseleri ütülü bir şekilde muhtarlığımıza getiriyorlar. Biz de burada askılara dizmek suretiyle ihtiyacı olan kardeşlerimizin alması için hazır halde bekletiyoruz. Bu anlamda mahalle halkıma teşekkür ediyorum. Tabi bu vasıtayla ihtiyacı olan arkadaşlarımıza bu projeden faydalanma anlamında muhtarlığımıza bekliyoruz. Bu proje devam edecek ve sadece bununla kalmayacak. Bu yerimiz bize yetmeyecek gibi görünüyor. Biz, mahallemizde bulunan boş bir dükkanı sahibinden istemek suretiyle orayı da market kapsamında değerlendirmeyi ve istifade etmeyi düşünüyoruz” dedi.
Bu projeyi daha da geliştireceklerini de belirten Takıcı, “Çalışmalarımız bununla sınırlı kalmayacak. Dışarı da tekstil firmalarıyla çalışan Ünyeli arkadaşlarımızla görüşüyoruz. Çalıştığınız firmalardan kullanılmamış ama belki modası geçmiş olabilir, birkaç eksiği olabilir bu tip ürünlerinde muhtarlığa kazandırılması noktasında görüşmeler yapıyoruz. Birçok arkadaşımız söz verdiler ve çalıştıkları firmalarla bu konuda görüşmeye başladılar. Ramazan Bayram öncesi yaklaşık 2-3 bin arası hiç kullanılmamış giysilerle 6-18 yaş arası öncelikle çocuklarımızı sevindireceğiz” şeklinde konuştu.
Kaynak: iha