Konya’nın Beyşehir ilçesinde yaşayan ve beynindeki tümör nedeniyle 15 yaşında 12 kez operasyon geçiren Ahmet Ateş, hayırseverlerin yaptığı yardımlarla ameliyat olup sağlığına kavuşabilecek.
7 yaşında baş dönmesi şikayetiyle başvurduğu hastanede beyin tümörü teşhisi konulduktan sonra 15 yaşına kadar 12 kez beyin ameliyatı olan ve ortaokul 8’inci sınıfta öğrenim görürken eğitimine ara vermek zorunda kalan Ahmet Ateş’e, ailesinin medya yoluyla yaptığı yardım çağrılarının ardından hayırseverler sahip çıktı. Ailenin hesaplarına gönderilen yardımlarla şant cihazını satın alan aile ameliyat için hastaneye teslim etti. Ahmet Ateş, cihazın temin edilmesinin ardından 13’üncü kez ameliyat masasına yatacak.
AİLE, HAYIRSEVERLERE MİNNETTAR
Ahmet’in ailesi hayırseverlere kendilerine sahip çıkması ve yardım etmesi nedeniyle teşekkür etti. Anne Ayşe Ateş, yapılan yardımlardan dolayı çok mutlu olduklarını belirterek, “Allah razı olsun herkesten. Ameliyatı için gerekli olan şant cihazını alamamıştık. Haber dolayısıyla hayırseverlerin yaptığı yardımlarla para birikti ve şantı aldık, hastaneye teslim ettik. Şimdi ameliyat gününü bekliyoruz. Çocuğum kurtulacak inşallah. Doktoru ile görüştüm, ameliyatla ilgili olarak, ‘Ahmet kurtulacak, eski haline gelecek merak etmeyin’ dedi. Oğlum da çok mutlu oldu. Çünkü onda da ‘annem babam alamaz’ diye korku vardı” dedi.
Baba İbrahim Ateş ise, basın yoluyla yaşadıkları dramı hayırseverlere duyurmalarından dolayı gazetecilere ve yardım yapanlara teşekkür etti. Ahmet’in ortaokulda öğrenim gören kardeşi Alihan Ateş de, “Kardeşime yardımcı olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.
SAĞLIĞINA KAVUŞURSA ÇOBAN OLMAK İSTİYOR
Öte yandan, yapılan yardımlar nedeniyle çok mutlu olan Ahmet Ateş ise, ameliyat olacağı günü iple çekiyor. Ateş, “Bana yardım edenlere teşekkür ediyorum” dedi. Ateş, sağlığına kavuşursa ileride koyun alıp çobanlık yapmak istediğini de söyledi.
Kaynak: iha