İslam alemini oluşturan devletler ve halklar yüz yıl boyunca şamar yiyor.Şamar yedikçe cami önlerinde bağırıp sloganlar atıyor. Kınıyor,lanetliyor.Tekbirler getirerek Allah'tan yardım etmesini bekliyor.Şamar atan güç bütün bunlardan nasibini almıyor ki şamar atmaya devam ediyor.İslam alemi son şamarı Kudüs'de yerken ,yine aynı sahneler,aynı karşı duruşlar devam edip giderken,Kudüs İsrail'in başkenti olma yolunda hızla yoluna devam ediyor.İslam alemi şamar atan gücün kim olduğunu anlamamakta ısrar ediyor.
            Son yüzyıl içinde İslam alemi inatla çağdaş eğitimi gerçekleştirmeye direniyor.Akla ve bilime dayanmayan dogma bilgilerle donatılmış eğitim sistemine devam ediyor.Dolaysıyla sanayi ve teknoloji alanında kendini yenileyemiyor.Kendi savunma sistemlerini geliştiremiyorlar.Dolaysıyla şamar atan güçten satın aldıkları sistemlerle,şamar atan güce karşı duramıyorlar.Cami önlerinde toplanıp Allah'a sığınmaya devam ederek kendilerini kandırmaya devam ediyorlar. 
            Şamar atan güç çağdaş eğitimle aklı ve bilimi eğitim sistemine yerleştirmiş.Dolaysıyla sanayi ve teknolojide hızla yol almışlar.Sanayi ve teknoloji uç ürünlerini sattıkları İslam alemi ülkelerinden kazandıkları paralarla güç kazanmışlardır.Kendi savunma sistemlerini kurup geliştirmişler.Kendilerine ait olan sistemleri verdiklerinde o devletlerin aldıkları  savunma sistemlerinin kontrolünü ellerinde tutmaktadırlar.Böylelikle İslam alemine şamar attıklarında karşı duruşun olamayacağını biliyorlar.Onun içinde cami önlerinde toplananlardan korkmuyor,çekinmiyor. Şamar atmaya devam ediyor.Böyle gittiği sürece şamar atmaya devam edeceğinden kimsenin şüphesi olmamalıdır.
            Yüz yılın başında dünyada olup bitenleri ve gelecekte olacakları gören ATATÜRK tüm İslam aleminin şamar yemekten kurtulması için reçeteyi ortaya koymuş.Türkiye Cumhuriyeti eliyle İslam alemine önderlik  etmiş yol göstermiştir.Kurduğu Cumhuriyetin temeline çağdaş eğitimi yerleştirerek ,hedef olarak çağdaş medeniyetlerin üstüne çıkmayı koymuştur.Kısa zamanda sanayi ve teknoloji alanında kurdukları ile Türkiye Cumhuriyetinin ,İslam aleminin öncülüğüne soyunduğunu ortaya koymuştur.
            Ne yazıktır ki İslam alemi ATATÜRK'ün kurduğu çağdaş Türkiye Cumhuriyetini anlamamakta ısrar etmiş.Çağdaş olmaya direnmişlerdir.Daha da vahimi Türkiye Cumhuriyetini yönetenler ATATÜRK'ün kurduğu Cumhuriyeti anlamamak için özel çaba içinde olduklarıdır. 
            İslam alemi devlet yöneticileri  ATATÜRK vizyonunu anlayıp hayata geçirdiklerinde şamar oğlanı olmamanın ilk adımını atmış olurlar.