Isparta Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, "Kutlu Doğum Haftası" nedeniyle Mimar Sinan Cami’nde her yıl geleneksel hale getirilen şerbet dağıtımını gerçekleştirdi.
Cuma namazının ardından Mimar Sinan Cami önünde düzenlenen program kapsamında mehteran ekibi gösterileri yer alırken, cami önünde bulunan çeşmeden bal şerbeti akıtıldı.
Mimar Sinan Cami’ni yaptıran ve Isparta’ya uzun yıllar vali olarak hizmet eden Firdevs Bey’in "Peygamber efendimizin doğum yıldönümünde balın okkası beş akçede olsa bal şerbeti dağıtıla" vasiyetini gelenek hale getiren Isparta Belediyesi bu kapsamda çeşmeden şerbet akıttı.
Programa Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Ülkü Ocakları Başkanı Akif Çapraz, Belediye Meclisi üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Başkan Günaydın, "Kutlu Doğum Haftası"nın İslam alemine hayırlar getirmesi temennisinde bulunurken, senelerdir bir vasiyeti yerine getirmenin huzuru ve mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Başkan Günaydın, "Böyle bir vasiyeti yıllardan bu yana Isparta Belediyesi olarak yerine getiriyoruz. Bu vasiyetin yerine getirilmesi bundan sonrada yıllarca devam edecektir" dedi.
Kaynak: iha