Isparta Eğirdir ilçesindeki Huzurevi'nde kalan 77 yaşındaki Ayşe Hardal, öksürük şikayetlerinin artması üzerine huzurevi yönetimi tarafından Isparta Devlet Hastanesi'ne getirildi. Burada yapılan tetkiklerinde akciğerinin sağ bölümünde kitle tespit edilen hastaya hekimler cerrahi müdahale kararı aldı.
Isparta Devlet Hastanesi Göğüs Carrahisi Uzmanı Dr. Sedat Güneş, Devlet Hastanesin'de bu tür müdahalelerin artık yapılabildiğini söyledi. Güneş, "Hastanemizde muayene olan hastamızın akciğerinde bir kitle tespit ettik. Yapılan tetkiklerde bu kitlenin alınabileceğini gördük. Cerrahisini yaptık. Başarılı bir operasyon geçirdi. Bundan sonra kemoterapi polikliniğinde takibi sürecek.Hastamızın şu anda bir sıkıntısı yok. Ameliyat olalı üç hafta oldu. Takipleri normal seyrediyor" dedi.
Devlet Hastanesi Onkoloji Uzmanı Ahmet Dirican da "Hastamız için 4 ila 6 seanslık kemoterapi uygulanacak. Hastamızın tedavisinin iyi olması sonucu böyle bir kararı verdik. Sağlık durumu çok iyi. Isparta Devlet Hastanesi'nde hem göğüs hastalıkları, hem onkoloji cerrahisi olarak tedavisini devam ettireceğiz" diye konuştu.
KENDİMİ İYİ HİSSEDİYORUM
77 yaşındaki Ayşe Hardal ise doktorlarına teşekkür ederek, "Hepsinden Allah razı olsun. Şu anda kendimi iyi hissediyorum. Yürüyebiliyor, yemek yiyebiliyorum. Allah'a şükür" dedi.
Kaynak: iha