30 Mart Yerel Seçimleri sonrası 20 AK Parti 12 MHP ve 2 CHP'yi üyeden oluşan 23. Dönem İl Genel Meclisi, ilk kez toplandı.
İlk toplantıda başkan ve başkan vekilleri ile katip üyeler seçildi. Toplantı 34 üyenin kendini tanıtmasıyla başladı. Başkanılk seçiminden önce, Meclis'e en yaşlı üye olan Uluborlu'nun MHP'li üyesi Mevlüt Saygın geçici başkanlık yaptı. Geçici başkanvekilleri ise en genç üyeler olan Yalvaç AK PArti Üyesi Hakan Yurttadur ile Gönen AK Parti Üyesi Volkan Konaç oldu.
İl Genel Meclisi Başkanlığı için AK Parti grubu Isparta Merkez İlçe Meclis Üyesi Ali Bolat, MHP grubu ise Yalvaç Meclis Üyesi İbrahim Bozbey'i aday gösterdi. Grupların fire vermediği gizli oylama sonucu Bolat'a 20, Bozbey'e 14 oy çıktı. Böylece CHP'nin iki meclis üyesi de MHP'nin adayını desteklemiş oldu.
İki yıl boyunca İl Genel Meclisi Başkanlığı'nı yürütecek olan Ali Bolat'ı ilk tebrik eden, MHP'nin Başkan adayı İbrahim Bozbey oldu. Meclis Başkanlığı koltuğuna oturan Bolat, "Teveccühlerinizle beni bu göreve getirdiniz. Allah bizleri mahcup etmesin. Bizden önce görev yapmış arkadaşlarımızın hepsine buradan teşekkür ediyorum. Verdikleri emaneti Isparta'nınn menfaatleri doğrultusunda ileri noktalara götürmek için var gücümüzle çalışacağız. Siyasi görüş ne olursa olsun buradaki ortak kaygımız Isparta olsun" diye konuştu.
Daha sonra gizli oylama ile başkanvekilleri seçimi yapıldı. İki başkan vekilinin belirlendiği seçimde AK Parti'nin Sütçüler Meclis Üyesi Adayı Mustafa Erener ve yine AK Parti'nin adayı Aksu Meclis Üyesi Mehmet Kaya, başkanvekilliği görevine seçildi.
Kaynak: iha