Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Teknoloji Kulübü tarafından geliştirilen ve Avrupa Birliği Ulusal Ajans tarafından kabul edilen "Teknolojiyi Uzak Köylere Taşıyoruz" isimli proje köy okullarına taşındı.
Toplumsal yardımlaşmanın güçlendirilmesi ve öğrencilerin ihtiyaçlarının giderilmesinin amaçlandığı proje kapsamında Keçiborlu ilçesi Senir İlköğretim Okulu'nda anahtar ve priz değişimleri yapılrken, elektrik kablolarının yeniden düzenlendiği,lambaların değiştirildiği belirtildi. Teknoloji Kulübü üyelerine teşekkür eden Okul Müdürü İbrahim Öztürk, "Okulumuzun böyle bir çalışmaya ihtiyacı vardı. Bu kapsamda Milli Eğitim Bakanlığımızdan talepte bulunulmuştu. Teknoloji Kulübü'nün okulumuzdaki düzenlemeleri, büyük bir aidiyet duygusu içinde yapmaları ve özen göstermeleri bizi gerçekten gururlandırdı. Tüm ekibe desteklerinden dolayı çok teşekkür ederim" dedi.
Teknoloji Kulübü Başkanı Ferdi Alakuş ise, "Biz Teknoloji Kulübü olarak sosyal sorumluluk projelerinde de kendimizi göstermek istiyoruz. Bunun ilk adımını Isparta’daki lise düzeyindeki okullara yaptığımız 'Kendi Robotunu Kendin Yap 2' projesiyle attık. Şimdi de Ulusal Ajans tarafından kabul edilen projemizin çalışmalarını yapmaktayız. Projemizde köy okullarının güçlendirilerek daha modern ve teknolojik olarak donanımlı bir yapıya kavuşturulmasını hedefliyoruz. Okulda bulunan öğrencilerin daha etkili ve verimli ortamlarda öğrenim görmeleri için okulun tüm alt yapı ve boya işleri kulübümüz tarafından yapılacaktır" diye konuştu.
Kaynak: iha