Türkmenistan'ın İstanbul Başkonsolosu Orazmukhamed Charıyev, Yaşam Boyu Eğitim Merkez (YBEM) Müdürü M. Fatih Cebeci’ye makamında ziyaret etti.
Türkmenistan hakkında genel bilgiler veren Charıyev, Türkmenistan’ın hızla büyüyen bir ülke olduğunu, bu süreçte ülkenin eğitim ihtiyacı olduğunu söyledi. Charıyev, Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) ve YBEM’den eğitim ihtiyacının karşılanması konusunda beklentilerinin olduğunu söyledi. Türkmenistan’da 600’ün üzerinde Türk işadamının yatırım yaptığını, kalifiye eleman açığının yaşandığını belirten Charıyev, bu konuda da YBEM ile işbirliği yapabileceklerini dile getirdi.
YBEM Merkez Müdürü M.Fatih Cebeci de ziyaretten memnuniyet duyduğunu belirterek Türkmenistan’da eğitim hizmeti ve kariyer eğitimlerinde bulunabileceklerini ifade etti. Merkez Müdür yardımcıları Öğretim Görevlisi Yekta Halıcı ve Öğretim Görevlisi Orhan ER de merkez bünyesinde verilen eğitimler hakkında detaylı bilgiler vererek, merkezin ve üniversitenin akademik ve fiziki alt yapısıyla işbirliğine hazır olduğunu dile getirdiler.
Kısa bir süre sonra protokol için bir araya geleceklerini ifade eden YBEM Merkez Müdürü M.Fatih Cebeci, Başkonsolos Charıyev’e işbirliği sürecine verdiği katkılardan dolayı plaket takdim etti.
Kaynak: iha