Isparta'da da çok sayıda mermer ve taş ocağında çalışan binlerce işçinin çalışma güvenliği konusunda sertifikalandırılması için Süleyman Demirel Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi harekete geçiyor.
SDÜ YBEM Müdürü Fatih Cebeci, iş danışmanlığı konusunda akredite merkezi olma yolunda hızla ilerleyen YBEM'in, Türkiye'yi derinden sarsan böyle olaylar karşısında oturup bekleyemeyeceğini söyledi.YBEM'in merkezinin bulunduğu Isparta'da çok sayıda mermer, taş ve maden ocağında çalışan binlerce işçinin güvenlik konusunda eğitim almaları için çalışma hazırlığında olduğunu belirten Cebeci, Türkiye genelinde bu ağır işlerde çalışan tüm işçileri eğitimden geçirecek bir model tasarladıklarını söyledi.
Süleyman Demirel Üniversitesi'nde Maden Mühendisliği Bölümü bulunduğunu ve bu eğitimleri verecek bilim insanı kadrosuna sahip olduklarını kaydeden Cebeci, "SDÜ YBEM olarak bu alanda eğitim vermeye hazırız. Mermer ve taş ocakları firmalarıyla görüşerek, çalışanlarının eğitimden geçirilmesi ve sertifika almalarını sağlamak istiyoruz. Bunun için de Isparta Ticaret Odası yönetiminden bize destek olmasını bekliyoruz" diye konuştu. Cebeci, sahada güvenli çalışma yöntemleri, hukuki anlamda hakları, olası bir kazada onları yaşamda tutacak yöntemler gibi konularda eğitim verilebileceğini ifade etti.
Öte yandan Isparta'da Orman Bölge Müdürlüğü sınırları içerisinde toplam bin 60’a yakın ormanlık alanda yaklaşık 500 mermer ocağı bulunuyor.
Kaynak: iha