İstanbul’un fethinin 561’inci yılında Fatih’te düzenlenen 2’inci Satranç Turnuvası Fetih Kupası’nda 1453 sporcu satranç tahtasında ter döktü. Gençlerle birlikte satranç oynayan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Amacımız hem 1453, hem satranç hem de geleceğin nesillerini oluşturmak” dedi.
Fatih Belediyesi ve Türkiye Satranç Federasyonu İstanbul İl Temsilciliği işbirliğiyle İstanbul’un fethinin 561’inci yılında düzenlenen 2’inci Satranç Turnuvası Fetih Kupası’nda 1453 sporcu yarıştı. Mimar Sinan Stadı’nda 7 kategoride toplam 1453 sporcunun yarıştığı turnuvada, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nde görevli 1 başhakem, 7 başhakem yardımcısı ile birlikte toplam 50 hakem görev yaptı.
Stratejik hamlelerle rakibini elemek için hamleler yapan yarışmacılar ter döktü. Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir de çocuklarla birlikte satranç oynadı.
“İSTANBUL’UN FETHİ DE BİR SATRANÇ MÜCADELESİ”
Satranç turnuvasının bu yıl ikincisini düzenlediklerini belirten Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Bu satranç turnuvasının ikincisini düzenliyoruz. Geçen sene Sultanahmet Meydanı’nda gerçekleştirdik. İstanbul’un fethi olan 29 Mayıs’ta bunu yapıyoruz. 1453 kişiyle katılıyoruz. Sadece İstanbul’dan değil, yurdun değişik yerlerinden de katılanlar var. Aslında İstanbul’un fethi de bir satranç mücadelesi. Uzun yıllar sürmüş ve bu 2’inci Mehmet’e nasip olmuş. Fetih döneminde de inanılmaz stratejiler geliştirilmiş, zaman zaman moral bozukluğu, zaman zaman üstünlükler. Neticede Peygamber efendimizin o müjdesine Fatih mazhar olmuş” dedi.
Başkan Mustafa Demir, gençlerin satranç oynamalarının hayatını şekillendireceğini belirterek, “Amacımız hem 1453, hem satranç hem de geleceğin nesillerini oluşturmak” diye konuştu.
Yarışmaya katılan tüm sporculara madalya, kendi kategorisinde dereceye giren ilk 3 sporcuya ise kupa takdiminin yanı sıra, büyükler A kategorisinde dereceye giren ilk 10 yarışmacıya para ödülü, büyükler B ve gençler kategorilerinde dereceye giren ilk 3 yarışmacıya ise sürpriz hediyeler verilecek.
1453 sporcunun yarıştığı 2’inci Satranç Turnuvası Fetih Kupası, gün boyu devam edecek.
Kaynak: iha