Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Eyüplü çocukların güvenliğini sağlamak üzere okullara trafik zabıta ekipleri görevlendirdi.
Belediyenin okul çıkışlarında çocukların evlerine ve servislerine ulaşmalarında sorun yaşamamaları için aldığı trafik zabıta ekipleri ile aldığı güvenlik önlemleri aileler ve öğrenciler tarafından büyük beğeni topladı. Yeni uygulamalarına ilişkin bir açıklama yapan Başkan Remzi Aydın, “Çocuklarımız bizim başımızın tacı, onların geleceği için elimizden gelen her şeyi yaparız” dedi.
“Okuldan çıktıktan sonra evine gitmek üzere caddede karşıdan karşıya geçen çocuklarımızı artık emin ellere teslim ettik” diyen Aydın, “Trafik kurallarına ve kırmızı ışığa uymayan sürücülerin okul önlerinde yaptıkları kazalar ne yazık ki çok acı sonuçlar doğuruyordu. Eyüp’te bunu önlemek için Zabıta Müdürlüğümüze bağlı Trafik Zabıta Timi kurduk. Eyüp’teki İlköğretim Okullarımızın önünde görev yapacak ekiplerimiz, sabah ve öğle olarak iki aşamalı eğitim gören çocuklarımızın okula giriş ve çıkış saatlerinde onlara yardımcı olacak” şeklinde konuştu.
Eyüp Belediyesi’nin eğitime her zaman destek olduğunu kaydeden Aydın, “Eyüp’teki tüm okullarımızda Belediyemizin temizlik ekipleri görev yapıyor. Çocuklarımızın sağlıklı daha hijyen ortamlarda eğitim almaları için bu ekiplerimiz her gün çalışıyor. Okullarımızın tüm bakım ve onarımını da Belediyemiz her yıl gerçekleştiriyor. Geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımız için ne yapsak az” dedi.
PROJE TÜM OKULLARDA UYGULANACAK
Proje kapsamında Eyüp Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Zabıta timleri, şimdilik Zekai Dede, Halit Derviş, Mehmet Akif Ersoy, Silahtarağa, Şehit Öğretmenler İlköğretim okullarında görev yapıyor. Özellikle ilköğretim ve anasınıfı bulunan okulların tümünde bu ekipler görevlendirilecek. Trafik Zabıta ekipleri hafta içi her gün öğleyin 11.55-12.30, akşam ise 17.20-18.30 saatleri arasında okulların önünde görev yapıyor.
Kaynak: iha