İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği (İYGAD) yeni yönetimi Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ile kahvaltıda bir araya geldi.
İYGAD tarafından Başkan Kadıoğlu’na düzenlenen tebrik ve nezaket ziyaretine AK Parti İlçe Başkanı Şenay Değer, İYGAD eski başkanı ve Belediye Başkan Danışmanı Metin Karakoç’ta katıldı.
Kısa süre önce kongresini gerçekleştiren İYGAD’ın yeni başkanı Ali Tarakçı ve yönetimi ile Esenkent Hasbahçe Restoranda buluşan Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, dernek yönetimine başarı dileğinde bulundu.
İYGAD yeni başkanı Ali Tarakçı, kahvaltının ardından yaptığı konuşmasında, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’nu yerel seçim ardından tekrar belediye başkanı olduğu için tebrik ederek, yerel gazeteciler derneğinin taleplerini dile getirdi. Tarakçı, “Sayın başkanım, Esenyurt’ta tekrar seçimi kazanarak belediye başkanlığı görevinize devam ettiğiniz için sizi ve ekibinizi tebrik ediyoruz. İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği olarak sizden bazı taleplerimiz var. Bunlar, birincisi dernek merkezimiz yeri, ikincisi yerel gazetelerimizi satış yapabileceğimiz, dağıtım yapabileceğimiz bir nokta, üçüncü talebimiz yerel gazetecilerin kullanabileceği bir lokal tahsis edilmesi, dördüncü son talebimiz ise Esenyurt Kent Konseyinde İYGAD’ın basın temsilcisi olarak iki arkadaşımızın gazeteci arkadaşlarımızı temsil etmesini talep ediyoruz. İstanbul’da örgütlenmeyi kendilerine hedef koymuş, İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği olarak İstanbul’un 39 ilçesinde çalışmalar, toplantılar yapmayı planlıyoruz” dedi.
“HEDEFLERİNİZDE İLE İNŞALLAH BAŞARILI OLURSUNUZ”
İYGAD Başkanı Ali Tarakçı ardından söz alan Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, “İstanbul Yerel Gazeteciler Derneğinin yeni yönetimini tebrik ediyorum ve başarılar diliyorum. Gördüğüm kadarıyla yönetiminizdeki arkadaşlar ile başarılı olacağınızı düşünüyorum. İnşallah hedeflerinizi yerine getirerek başarılı olursunuz. Taleplerinizi dikkate alarak, mevzuata uygun olarak, eğer sizlere destek olmak için söz verecek olursak, bu sözleri yerine getirebileceğimize emin olabilirsiniz. Fakat yerel gazeteler ve gazeteci arkadaşlarımızın ilkeli ve daha düzeyli yazılar ve haberler ile okuyucuya ulaşmalıdır. Kamuoyuna bilgi aktaran yerel basında, ulusal basında ve görsel basında da böyle ilkeli ve tutarlı olması gerektiğini düşünüyorum. İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği olarak inşallah bundan sonra faaliyetlerinizde, çalışmalarınızda başarılar diliyorum” dedi.
Başkan Kadıoğlu, Esenyurt’ta yoğun, tempolu ve gergin olduğu bir seçim süreci geçirildiğini, bir önceki yerel seçim sürecinin bu seçime bakıldığında daha demokratik ve düzeyli bir propaganda dönemi olduğunu ifade etti.
Kaynak: iha