Sultangazi Belediye Meclisi'nin nisan ayı olağan toplantısında 2013 yılı faaliyet raporu kabul edildi. Toplantıda faaliyet raporuyla ilgili bilgi veren Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, Sultangazi’ye kazandırılan yatırımların hız kesmeden devam edeceğini söyledi.
Sultangazi Belediye Meclisi nisan ayı olağan toplantısı, Meclis Başkan Vekili Av. Hacı Orhan başkanlığında yapıldı. Toplantıda, 2013 yılı faaliyet raporu meclisin onayına sunularak oy çokluğuyla kabul edildi. Meclis toplantısında faaliyet raporuyla ilgili bilgi veren Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, 5 yılın ardından yeni bir döneme başlamanın mutluluğu içinde olduğunu söyledi.
Sultangazi Belediyesi olarak 5 yılda yapılan yatırımlar hakkında bilgi veren Başkan Altunay, “Bizler geçiciyiz; kalıcı olan ise eserlerimizdir. Hizmet binamızda ve yaptığımız yatırımlarda teknolojinin bütün imkanlarını kullanarak halkımıza daha hızlı ve kaliteli hizmet vermeyi hedefliyoruz” dedi.
Sultangazi’de kamu hizmet binası inşaatlarının pek çoğunun tamamlandığına dikkat çeken Başkan Cahit Altunay, “Vatandaşlarımız artık başka bir ilçeye gitmeye ihtiyaç duymadan tüm hizmetleri Sultangazi'de almaya başladı. Sultangazi’yi yaşanabilir değil, yaşam kalitesi yüksek bir ilçe seviyesine getirme yolundaki yatırımlarımız tüm hızıyla devam ediyor” şeklinde konuştu.
"650 YATAKLI DEVLET HASTANESİ"
650 yataklı devlet hastanesinin ihalesinin yapıldığını kaydeden Altunay, hastanenin yapımına başlanacağının müjdesini vererek, “Hastanenin 27 Mart'ta ihalesi yapıldı. Kadın Doğum poliklinikleriyle birlikte birçok ünitenin yer alacağı hastane bölgeye hizmet edecek seviyede olacak. Bin 500 çalışanıyla gerek istihdam gerekse sağlık ve ekonomik alanda ilçemize değer katacak” ifadesini kullandı.
Altunay; Sultançiftliği, İsmetpaşa ve 50. Yıl Mahallelerinde açılan Mahalle Hizmet Tesislerinin çok fonksiyonlu yapısıyla birçok hizmetin halkın ayağına geldiğini söyledi.
"3’ÜNCÜ ETAP SULTANGAZİ KENT ORMANI"
Sultangazi’ye üçüncü kent ormanlarını da kazandıracaklarına vurgu yapan Altunay, “Sürekli takibini yaptığımız bu hizmeti de halkımıza sunacağız. Vatandaşlarımız Mağlova su kemerini ziyaret edebilecek; oradan karşı tarafa geçebilecek. Hayata geçirdiğimiz diğer kent ormanlarıyla entegre edeceğimiz yollarla; İstanbullulara yeşil ve mavinin tüm güzelliklerini gezme imkanı sağlayacağız” dedi.
Başkan Altunay, konuşmasında ileriye dönük projeler hakkında da bilgi verdi. İlçeye üniversite kazandırmayı amaçladıkları ifade eden Altunay şunları söyledi:
“Fuar ve kongre merkezi ile hayvanat bahçesi gibi birçok yeni projeyi ilçemize hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Her şeyi halkımıza hizmet için yapıyoruz. Halkımıza daha iyi bir gelecek sunmak için çabalıyoruz. Meclisimiz ile birlikte daha güzel projelere imza atacağımıza yürekten inanıyorum. Gençler, kadınlar, ihtiyaç sahipleri, engelliler ve yaşlılar başta olmak üzere toplumun her kesimine sosyal projelerimizle ulaşmayı da sürdüreceğiz. Her mahalleyi, her sokağı hizmetlerimizle aydınlatmaya devam edeceğiz.”
AK Parti ve CHP grup başkanlarının faaliyet raporu hakkında görüşlerini açıklamalarının ardından 2013 yılı faaliyet raporu oylamaya sunuldu. Yapılan oylamada faaliyet raporu oy çokluğuyla kabul edildi.
Kaynak: iha