28 Nisan 2016 günü, Cumhurbaşkanı, İmam Hatipliler Derneği'nin düzenlediği,  "İmam Hatip Gençlik Buluşması" programına katıldı. Etkinlikleri izleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir konuşma da yaptı.
“İslam Dünyasının Umudu Türkiye’dir” üst başlığı var bu konuşmanın. Tam metin CB'nın internet sitesinde mevcut.
Kutlu doğum haftası; tüm ümmetin umudu gençlik; yeniden diriliş;  M.A.Ersoy; Asım'ın Nesli; N.F.Kısakürek, Peygamber Efendimiz(sav); 600 binden, 60 bine indirilip, şimdi de 1 milyon 207 bine çıkan imam hatipli öğrenciler; Kutü'l Amare,... değindiği konular.
Bu konuşmasında  Mustafa Kemal Atatürk'ten bahis etmemesi artık normal olabilir; ama FETÖ(!)'den, PDY(!)'den hiç söz etmemesi çok tuhaf bir eksiklik.
Konuşmasında, asıl dikkatimi çeken ve kim ne demiyecek diye pusuya yattığım bir konu da şöyle CB'nın:
“...Asıl acı olanı da, bu zulümlerin çoğunu Müslümanların kendi kendilerine yapmalarıdır... Dünyada oynanan bütün oyunlar, halkı Müslüman olan ülkelerde oynanıyor. Bakıyorsunuz, ‘Allahu Ekber’ diyerek öldüren Müslüman, aynı şekilde ‘Allahu Ekber’ diyerek ölen de Müslüman. Böyle bir durum olabilir mi? İstisnalar hariç, canlı bomba eyleminde kendini patlatan sözde Müslüman, o patlamada ölenler yine Müslüman...”
Ben bu paragraftaki 2 kelimeyi çok çok önemli buluyorum:
'...İstisnalar hariç...'
İntihar bombacılığının; kutsandığı, aslında imrendirildiği, devlet televizyonlarında belgesel konusu yapıldığı, kreş öğrencilerinin  'ölmek istiyorum anne' dedirtecek propagandalara maruz kaldığı, cihada asker yetiştirme-yollama ortamlarının pervasızca oluşturulduğu bu ülkede: 1 Mayıs 2016 Pazar sabahı Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğüne bombalı araçla intihar saldırısına yine(!) müsâde edildi.
Saldırgan, öldüğünde cennete gideceğini, öldürdüklerini de cehenneme yolladığını sanan bir alçak! Öyle inandırmışlar. 
Suruç, Diyarbakır, İstanbul, Bursa, Ankara, Ankara, Ankara, Gaziantep..,... Yaz yaz bitmez.
Sorum şu: Bu katiamcılardan, katledilenlerden hangileri istisnanıza giriyor? Hangi intihar bombacısı istisna?
Roket mermilerinin düştüğü, ekmeğin fiyatının yeniden düzenlendiği, verginin vergisinin alındığı, bebekler, çocuklar ölmesin demenin suç olduğu, soğan çuvalları altına gizleyerek sınırötesine patlayıcı ve mühimmatın yollanıverdiği, boko haram'ın bile lojistiğinin karşılandığı bu ülkede; pekâlâ, intihar bombacıları da, katliamları da, katledilenler de farklı muamelelere/beyanlara marûz kalırlar.
Hatta birileri çıkar utanmadan, arlanmadan: "Güzel öldüler!... Halkımız güzel sınav veriyor!" der.