Erzurum kampını bitirerek 2016-2017 sezonu öncesinde son düzlüğe giren Orduspor’da, bütün camia ve kafalarında bolca soru işareti olan taraftarlar nasıl bir Orduspor izleyeceklerini merak ediyor. Yeni sezonda İtalyan işi Orduspor geliyor !
Geçen sezonun sonlarında takıma gelerek, takımdaki moral ve özgüveni tavan yaptıran Metin Altınay ile 2016-2017 sezonuna başlayan Orduspor takımına, Erzurum kampı sonrasında neşe de eklendi. Kamptaki oynanan futbolla birlikte alınan skorlar takımın neşesini artırırken, Altınay oyuncularını pür dikkat yeni sezona hazırlıyor.
Gerek yapılan antremanlar gerekse hazırlık maçlarında sahaya yansıyan futbola bakıldığında yeni sezonda Orduspor’u özetleyeceğimiz en doğru iki kelime ‘İtalyan İşi’ olur. İtalyan futbolu dendiğinde akla ilk gelen savunma futbolunun dışında İtalyan futbolunun özelliğinden diğeri olan net bir sistem takımı olma yolunda ilerleyen Orduspor, önce Ordu’daki 1.Etap sonra Erzurum’da 2.Etap kampında takım olma yolunda büyük bir yol kat etti. Takım olarak rakibe nefes aldırmayan Orduspor, yine takım olarak hem ileride hem de geride rakibe sürekli baskı yaparak topu kazanmaya çalıştı.
 
Sezon başından itibaren yaklaşık olarak 40 antreman yapan Orduspor’da, Metin Altınay’ın yanı sıra kondisyoner Mehmet Nacir ve kaleci antrenörü Necdet Sarıalioğlu’da takımda sağlanan olumlu havada baş aktör konumunda. Oyuncuların fiziksel gelişimi için her antremanda takıma farklı farklı çalışmalar yaptıran Mehmet Nacir, 2013-2014 sezonunda Bayburt Grup İl Özel İdare’de antrenör olduğu dönemde 9 puan farkla şampiyonluk yaşamıştı. Nacir aynı zamanda Mesut Bakkal’ın yardımcılığı da yapmıştı. Ordu futbolunda herkesin tanıdığı Pro Lisans sahibi kaleci antrenörü Necdet Sarıalioğlu’da kalecileri en iyi şekilde hazırlıyor.
Diğer takımlarda olduğu gibi tabiki de Orduspor’da herşey dört dörtlük değil. Takıma verilen izin öncesinde Doğancan krizi ortaya çıktı. Sezon başından beri çoğu futbolcunun ayrılmak istemekle ilgili olan sorunu Doğancan’da Erzurum dönüşü patladı. Ayrılmak isteyen isimlerin bazıları gidip bazıları yeni sözleşme imzalarken, Doğancan konusunda ise izin dönüşü nasıl bir karar verileceği merakla bekleniyor.
2016-2017 sezonu öncesinde Orduspor’da sözün özü, çoğu tribünden gelen Ordulu çocuklar Orduspor’a sahip çıkmaya çalışırken, taraftarlarda en azından manevi olarak futbolculara sahip çıkarsa herşey güzel olacak.