Bayraklı Belediyesi Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü ile düzenlenen protokolle “online tapu” hizmetini devreye soktu. Belediye, Tapu Müdürlükleri ile aynı anda erişebildiği sistem ile taşınmazlara ait tüm kayıtlara ulaşarak son ay vizesi ve tapu yazışmalarını ortadan kaldırdı.
Yaklaşık 55 kilometre kare büyüklüğe sahip Bayraklı İlçesi'nin sınırlarının yer aldığı sistem için Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ile protokol imzalandı. Bayraklı Belediyesi, İzmir'de bir ilki gerçekleştirerek online tapu hizmeti ile müdürlükleri ve Tapu Müdürlüğü arasında yaşanan yazışmalara son verdi.
Mali işler, iş yeri ruhsat, çevre koruma kontrol, emlak ve istimlak, imar ve şehircilik, plan ve proje ile yapı kontrol müdürlüğü vatandaşa kapalı olan programı kendilerine ait yetki girişleriyle online olarak kullanabiliyor. Sistemin online görülmesi tüm müdürlüklerin işlerini kolaylaştırırken vatandaşın tapu müdürlüklerinden belge alma zorunluluğunu ortadan kaldırdı.
Yaptıkları protokolle İzmir’de yine bir ilki gerçekleştirdiklerini dile getiren Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Sistemin online olarak ilgili müdürlükler tarafından kullanılıyor olması vatandaşlarımızın da çalışanlarımızın da elinin kolaylaştırdı. Birtakım kağıt yazışmaları bu sistem sayesinde ortadan kalktı. Tapuda el değiştiren taşınmazlar anında belediye müdürlüklerinde de görülüyor. Her şey Bayraklı için. Hayırlısı olsun” dedi.
Kaynak: iha