Dikili’yi ortak akıl ve katılımcı demokrasi ile yönetmeye kararlı olan Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, ilçe sınırlarında yer alan tüm mahallelerin muhtarlarıyla fikir alışverişinde bulunmak üzere bir araya geldi.
Dikili Belediye Kadın Dayanışma Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya mahalle ve yeni Büyükşehir Yasası’yla mahalle statüsüne geçen köylerin muhtarları ile bir araya gelerek sohbet eden Başkan Tosun, muhtarların taleplerini tek tek dinledi. Yoğun fikir alışverişinin yapıldığı toplantıya ilçe sınırlarında yer alan mahallelerin muhtarları, belediye meclis üyeleri, fen, temizlik işleri, park-bahçeler ve destek hizmetleri müdürleri katıldı.
Toplantıda konuşan Başkan Tosun, Dikili’nin hak ettiği kaliteli hizmeti en iyi şekilde alacağını vurgu yaparak yeni dönemde hayata geçirmeyi planladıkları projeler hakkında bilgi verdi. Muhtarlarla buluşmaktan dolayı duyduğu mutluluğu da dile getiren Başkan Tosun her ay bu tür toplantılarda bir araya gelip fikir alışverişinde bulunacaklarını kaydetti. Dikili’de seçim öncesi eşit hizmet sözü verdiklerini hatırlatan Başkan Tosun, “Biz göreve geldiğimiz de ilk iş olarak hizmet seferberliği başlattık. İlçe merkezinde tüm eksiklikleri gidermek için çalışmalara başladığımız gibi köylerde de seferberlik ilan ederek eşit hizmet sözümüze sadık kaldık. Henüz iki ay dolmamasına rağmen önemli çalışmalar yaptık. Hedefimiz bundan sonra hizmetlerimizi artırarak Dikili’yi bölgemizin gözbebeği yapmaktır. Bu yolda da hepimiz el birliği ile beraber çalışacağız. Muhtarlar olarak bağlı bulunduğunuz mahallelerin sorunlarını en iyi tespit edecek sizlersiniz. Sorunların tespit edilmesinde ve hizmetlerin devamlılığı konusunda sizlerin bizlere vereceği destek çok önemlidir. Sizler bizlere destek verecek biz yapacağız. Sizler isteyecek biz hizmeti kaliteli ve eşit şekilde sunacağız. Çünkü sizler halkımızın bizlere ulaşmadaki en büyük gücüsünüz” dedi.
Başkan Tosun, vatandaşların sıkıntılarını değerlendirerek çözümleri anında sağlamak için uyumun ve birlikteliğin önemini vurguladı. Mahallelerde yaşanan sorunları en aza indirmek istediğini ve bu doğrultuda belediye ekipleriyle birlikte geceli gündüzlü çalışmalar yürütüldüğünü dile getiren Tosun, “Huzur içinde çalışacağımız bir dönem geçirmemizi diliyorum. Dikili’nin her köşesine eşit hizmet götürmek için tüm imkânlarımızı seferber ettik. Sizlerle birlikte uyum içinde çalışacağız. Mahallelerde bizlerin gözü kulağı, vatandaşlarımızla aramızdaki köprü olacaksınız. Bu nedenle sizlere büyük görevler düşmektedir. Gece gündüz demeden bütün mahallelerimizin sorunlarını, isteklerini ve taleplerini birim müdürlüklerine iletebilirsiniz. Hep beraber Dikili’yi kucaklayacağız ve bu işi birlikte başaracağız. Bu başarımızla Dikili değişerek gelişecek” ifadelerini kullandı.
Kaynak: iha