Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde, bu yıl 120 üreticiye 8 bin adet ceviz, 15 üreticiye ise 2 bin adet badem fidanı dağıtıldı.
Elbistan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ayhan Özcan, ceviz ve badem üretimini yaygınlaştırmak amacıyla çalışmalarını sürdüklerini belirterek, “İlçemizde yüzde 50 İl Özel İdare destekli ceviz ve badem fidanlarının dağıtımı başladı. İlçe müdürlüğümüze müracaat eden ve belli şartları taşıyan üreticilere ceviz ve badem fidanı dağıtılırken, fidan başına 6 lira ücret alındı” dedi.
Büyükbaş hayvanlarda küpeleme çalışmalarının da sürdüğünü belirten Özcan şunları kaydetti:
"30 Haziran tarihine kadar büyükbaş hayvanların küpeleme işlemleri tamamlanacaktır. Çiftçilerimizin bu tarihe kadar işletmelerindeki hayvanların küpeleme ve kayıt işlemlerinin tescillerini bitirmesi gerekmektedir. 30 Haziran 2014 tarihinden sonra küpesiz hayvan alımı, pasaportsuz hayvan sevki yasaklandığı için bunlarla ilgili iş ve işlem yapılmayacaktır. 20 günlükten küçük buzağılara küpeleme yapılacaktır. 20 günden büyük hayvanlarda küpeleme yapılsa dahi sistem kabul etmeyecektir. Hayvancılıkla uğraşan çiftçilerimizin küpeleme işlemlerini zamanında yapmaları gerekmektedir.”
Kaynak: iha