Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde, TEMA ve Orman İşletme Şefliği öncülüğünde, Jandarma ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne fidan dikimi gerçekleştirildi.
Dünya Ormancılık Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen fidan dikiminde konuşan İlçe Kaymakamı Dr. Mehmet Boztepe, bir ülkenin ayakta kalabilmesinin ön koşullarından birinin de ormanlarını koruyabilmesine ve gelecek nesillere aktarabilmesine bağlı olduğunu söyledi. Boztepe, “Bu tip etkinlikler bundan sonra ilçemizde yoğun bir şekilde devam edecek. Bunun yanında ilçe genelinde kırsal alanları ağaçlandırmak için projelerimiz devam ediyor. Ayrıca kurum ve kuruluşların talep etmeleri halinde fidan desteği vermeye devam edeceğiz‘’dedi.
TEMA Pazarcık İlçe Gönüllü Sorumlusu Abdurrahman Akbaba ise erozyonla mücadelenin temel şartının ağaçlandırma olduğunu belirtti. Yılda 743 milyon ton toprağın erozyon nedeniyle kaydığını ifade eden Akbaba, şöyle konuştu:
“Oysa yaşam üreten bir santimetre toprağın oluşması binlerce yıl sürüyor. Toprak, kaybetmeyi göze alamayacağımız kadar kıymetli bir varlık. Bize aşımızı, işimizi, sanayimize hammaddeyi toprak sağlıyor. Eğer toprağımızı kaybedersek hayatımızı da kaybederiz. TEMA'nın varoluş nedeni toprağa sahip çıkmak, korumaktır. Her şeye rağmen şanslı bir ülke olduğumuzu hatırlatmak istiyoruz. Ormanlarımız yıllardır tahrip ediliyor, yakılıyor, işgal ediliyor, başka kullanımlara açılıyor, üzerine binalar inşa ediliyor. Tüm bu olumsuz koşullara rağmen, ormanlarımızın büyük bölümü halen zengin tür ve genetik çeşitliliğe sahip doğal ormanlar. Ülkemiz adına hala şansımız varken, herkesi ormanlarımıza birlikte sahip çıkmaya davet ediyoruz. Bizlere bu imkanı sağlayan ve her zaman destek veren çevreye ve doğaya duyarlılığı ile tanıdığımız Kaymakamımız başta olmak üzere Orman İşletme Şefliğimize, Milli Eğitim Müdürlüğümüze, Belediyemize, daire amirlerimize, öğrencilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.”
Kaynak: iha