Karabük Üniversitesini ziyaret eden Malezya Rektörler Birliği Başkanı ve Malezya Perlis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamarudin Hussin, kısa sürede gelişen üniversiteye hayran kaldığını söyledi.
Rektör Hussin, eşi Noridah Yangman, Proven Holdings Malaysia Dr. Yusof Bin Jusoh ile Perlis Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi Müdür Yardımcısı Shafig Hizwari B.Md Hashim ile birlikte Karabük Üniversitesi Rektörü Burhanettin Uysal’ı ziyaret etti.
Karabük şehrine ve Karabük Üniversitesi’ne gelmekten son derece memnun olduğunu belirten, Malezya Rektörler Birliği Başkanı Prof. Dr. Kamarudin Hussin, “Malezya Perlis Üniversitesi adına burada olmaktan onur duyduk. Böylesine güzel gelişmiş bir üniversitede olmak beni çok heyecanlandırdı. Bizim şehrimizde Karabük gibi küçük bir şehir, fakat şaşkınım, benim Üniversitem de Karabük Üniversitesi gibi yeni kurulan bir üniversitedir. Üniversitem kurulalı 7 yıl oldu ancak öğrenci sayımız 10 bin civarında yani Karabük Üniversitesi’nin üçte biri kadar. Ümit ediyorum ki üniversitelerimiz arasında öğrenci ve akademik personel değişimleri gerçekleşir, araştırma ve geliştirme üzerine çalışmalar yaparak, ilişkimizin devamlılığını sağlarız. ”dedi.
Kendilerini Üniversitelerinde ağırlamaktan dolayı memnun olduğunu vurgulayan Rektör Prof.Dr. Burhanettin Uysal ise, “Bugün Malezya Rektörler Birliği Başkanı Malezya Perlis Üniversitesi’nin Rektörü ve Saygıdeğer Eşleri ile önemli işadamı Yusof bey ve Shafig bey üniversitemizi ziyaret için geldiler. Ziyaretten çok memnun oldum. Sayın Rektörümüzün de söylediği gibi Perlis Üniversitesi de Karabük Üniversitesi ile aynı tarihte kurulmuş ve bizim üç kat daha gelişmiş olduğumuzdan dolayı şaşkınlığını belirtti. Biz ne kadar büyüdüğümüzün ve geliştiğimizin farkında değiliz dışarıdan gelen meslektaşlarımızın üniversitemizin gelişimi, vizyonu hakkında övgülerde bulunması bizleri cesaretlendiriyor. İşbirliği sağlamak istiyoruz, inşallah Perlis Üniversitesi’nde ilk kez Türkçe bölümünü açacağız. Üniversitemizden Öğretim elemanı desteği vereceğiz. Özellikle de Üniversitemizin Mühendislik alanında ve Robotik alanda kendileriyle işbirliği yapmayı düşünüyoruz” dedi.
Her iki rektör karşılıklı plaket ve hediye takdiminin bulundu.
Malezya Rektörler Birliği Başkanı Prof. Dr. Kamarudin Hussin ve beraberindeki heyet, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Kadı ve Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Yaşar eşliğinde, Teknoloji Fakültesi içerisinde yer alan Laboratuvarları gezdi. Teknoloji Fakültesi içerisinde öğrencilerin yapmış oldukları Sumo Robot, Sürü Robot, Güneş Enerjisi ile çalışan Zararlı Böcekleri Yakalayan GPS Zeki Tarımsal Robot, Kuka Agulus Endüstriyel Robot Kolu ile yine Güneş Enerjisi ile çalışan Araçlarımızı yerinde inceleme fırsatı edinen Rektör Hussin, daha sonra üniversitenin diğer birimlerini gezdi.
“GELECEĞİN LİDERLERİNİ YETİŞTİRYORSUNUZ”
Kampüs gezisinin ardından, Üniversite ile ilgili düşüncelerini paylaşan Malezya Rektörler Birliği Başkanı Prof. Dr. Kamarudin Hussin, “Dünden beri Karabük Üniversitesi’ndeyim. Mükemmel olan şey şu, 7 yıllık bir süreçte 32 bin öğrenci sayısına sahip olmak ve bugün sizler de tanık oldunuz Guinnes Rekorlar Kitabı’na başvurusu yapılacak “25 bin Raptiye ile Fatih Sultan Mehmet Projesi” ne katkıda bulunduk. Gördüğüm en iyi Üniversite ve 7 yıl içerisinde olabilecek en mükemmel üniversite. Çünkü öğrenci merkezleri, imkanlar, eğitim ve öğrenme metotları her şey burada bir araya getirilmiş. Burada en önemli şey Rektörümüzün vizyonu her şeyi bir araya getirip kompakt bir Üniversite oluşturmuş ve bunu da çok kısa bir sürede başarmış. Asıl şu vizyonu çok önemli, buradaki amaç en iyi mühendis yetiştirmek değil geleceğin liderlerini yetiştirmek. Üniversiteniz de yine bugün Mekatronik Laboratuvarlarını gezme fırsatını yakalama fırsatımız oldu öğrencilere sadece eğitim vermek önemli değildir, önemli olan bu yaratıcılığı vermektir. Bunu da burada başarmışlar bizim Üniversitemizle Karabük Üniversitesi’nin en büyük ve ortak özelliği budur. Gelecekte; birlikte Teknolojik Eğitim Merkezi kurmayı planlıyoruz. Birlikte çalışarak çok iyi başarılar elde edebiliriz. Küçük şehirlere büyük yenilikler getireceğiz. Rektörümüz Prof. Dr. Burhanettin Uysal’ı başarılarından dolayı kutluyorum.” dedi.
Kaynak: iha