“Barış Projesi” kapsamında Romanya, İtalya, Fransa, Bulgaristan ve Belçika’dan gelen öğretmen ve öğrencilerden oluşan heyet Vali Orhan Alimoğlu ’nu ziyaret etti.
Valilik Toplantı Salonunda gerçekleşen ziyarete Vali Orhan Alimoğlu ile birlikte İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Gürpınar da katıldı.
Şehit Adem Yavru İlkokulu Müdürü Erdoğan Ünler’in açılış konuşmasının ardından Karabük’e hoş geldiniz dilekleri ile sözlerine başlayan Vali Orhan Alimoğlu “Sizlerle Karabük’te birlikte olmaktan memnuniyet duyduğumu belirtmek isterim. Yeryüzünde insanlar ve ülkeler birbirine komşu ve hepimizin birbirine ihtiyacı var. Bunun için tanışmamız, görüşmemiz, ülkelerimizi ve çalışmalarımızı görmemiz gerekir. Biz Türk Milleti olarak tarih boyunca diğer ülkelerle ve milletlerle yakın münasebetler kurmakta tecrübeli bir milletiz. Zamanımızda da bu münasebetleri geliştirmek fikir ve bilgi alışverişlerini arttırmak için azami gayret sarf etmekteyiz. Özellikle öğretmek isteyen öğretmenler ve öğrenmek isteyen öğrenciler olunca ayrıca bir ehemmiyet duyuyoruz” diyerek duygularını ifade eden Vali Orhan Alimoğlu mutasavvıf şair Yunus Emre’nin “Gelin tanış olalım, işi kolay kılalım, sevelim sevilelim, Dünya kimseye kalmaz” dörtlüğü ile sözlerine son verdi.
Konuşmaların ardından Vali Orhan Alimoğlu tarafından misafirlere ziyaret anısına kenti tanıtan broşür ve kitaplar hediye edildi.
Kaynak: iha