Safranbolu Belediyesi ile Bembir Sen Sendikası arasında mutabakatı yapılan sosyal denge sözleşmesi protokolü düzenlenen törenle imzalandı.
Sunal Tülbentçi Öğretmen Evinde gerçekleştirilen imza törenine Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, Bembir Sen Genel Başkan Yardımcıları Recayi Karslı ve Medeni Sevinç, Bembir Sen Karabük Şube Başkanıı Yılmaz Çelen, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclisi Üyeleri ile Belediye personeli katıldı.
İmza töreninin açılış konuşmasını yapan Genel Başkan Yardımcısı Medeni Sevinç, “Bugün iki sevinci bir arada yaşıyoruz. Bu güzel bahar gününde birincisi demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından birisi bu yerel seçimi geride bırakarak yeni bir belediye başkanımızı seçmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bir diğeri de çalışma hayatında yapılan büyük demokratikleşmeler sonucunda elde etmiş olduğumuz sosyal denge sözleşmesine hep birlikte şahit olacağız, imzalayacağız. Değerli arkadaşlar bir seçim süreci daha bitti, bundan sonraki süreçte yeniden seçilen başkanımıza başarılar diliyorum. Ve güzel hizmetler yapılacağına inanıyorum. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.
Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy ise, “Geçen dönemde de biz memur sendikamızla bir sözleşme yapmış ve bu sözleşmenin bir gereği olarak da memurlarımıza sosyal denge ödemelerini yapmış idik. Ancak bu sözleşmemiz biraz daha kapsamlı ve çalışanlarımızı daha çok koruyacak mali durumlarına katkı sağlayacak bir sözleşmenin ortaya çıkmış olduğundan dolayı öncelikle mutluluğumu ifade etmek istiyorum. Seçimden yeni çıkmış bir belediye başkanı olmanın yanında beş yıldan beri de bu arkadaşlarımızın yanında çalışan Safranbolu’ya hizmet etmeyi arzu eden bir ekiple beraber çalışan bir belediye başkanıyım. Yani yeni olmakla beraber, tecrübeli bir ekiple çalışıyorum. Safranbolu’muza hizmet eden taş üzerine taş koyan herkesten Allah razı olsun diyor bu vesileyle bu toplu sözleşmenin imza törenine katılan değerli Kaymakamımız Murat Bulacak başta olmak üzere sendikamızın temsilcilerine üst düzey yöneticilerine teşekkür ediyorum. Hayırlı Uğurlu olsun” dedi.
Konuşmaların ardından imzalanan protokolden sonra Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy’a, Sendika Genel Başkan Yardımcısı Medeni Sevinc ve Bembir Sen Temsilcisi Mustafa Yılmaz’a plaketleri verildi.
Kaynak: iha