Marmaris’te yapılan Yıldızlar Türkiye Tekvando Şampiyonasında Karamanlı sporcular bir altın ile bir gümüş madalya kazandı.
20-26 Mayıs tarihleri arasında yapılan ve 70 ilden bin 900 sporcunun katıldığı şampiyona birbirinden çekişmeli ve iddialı müsabakalara sahne oldu. Şampiyonayı değerlendiren Tekvando İl Temsilcisi Ali Can, "Karaman’dan 41 kiloda Akademi Spor Kulübü sporcusu Hilal Şimşek, altın madalya kazanarak Türkiye Şampiyonu oldu. 50 kiloda yarışan Gizem Ak ise gümüş madalya ile Türkiye ikincisi oldu" dedi.
Can, Türkiye Tekvando Federasyonunca belirlenecek Milli Takım seçmelerine katılacak olan sporcularımız burada da kazanmaları durumunda Azarbeycan’da yapılacak olan Yıldızlar Tekvando Dünya Şampiyonasında Karaman’ı ve Türkiye’yi Milli Takım adına temsil edecekler. Karaman’ı Tekvando branşında başarıyla temsil eden sporcularımız 2014 yılı içerisinde Milli sporcu sayısını yediye çıkartarak kalitesini ve başarısını sürdürmektedir. Amacımız bu yıl içinde bu sayıyı ona çıkarmaktır. Bizleri desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ediyoruz" diye konuştu.
Kaynak: iha