Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) bağlı Sağlık Yüksekokulu'nda mezuniyet heyecanı yaşandı.
Yüksekokuldan mezun olan 64 hemşire, üniversitenin Yeni Spor Salonunda düzenlenen törenle kep attı. Törene, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Sağlık Yüksekokulu öğretim elemanları, mezun olan öğrenciler ve aileleri katıldı. Mezunların yerlerini almalarının ardından Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümünü birincilikle bitiren Gülçin Korkmaz, arkadaşlarını temsilen bir konuşma yaptı. Korkmaz, başarının hiçbir zaman tesadüf olamayacağını vurgulayarak başarılı olmak adına arkadaşlarıyla birlikte çok fazla zaman ve emek sarf ettiklerini dile getirdi. “Bitiş çizgisine önce gelmek bana nasip oldu” diyen Korkmaz, hocalarına teşekkür ederken “Hastalara en iyi bakım ve hizmeti vereceğine inandığım tüm arkadaşlarımı kutluyorum” dedi.
Sağlık Yüksekokulu Müdür Vekili Yrd. Doç. Dr. Nejla Canbolat ise, Sağlık Yüksekokulu'nun kuruluşunun 17. yılında 14. dönem mezunlarını verdiğini dile getirdi. Canbolat, “Bugün, dünyaya geldikleri andan itibaren üzerlerine titrediğimiz, emek verdiğimiz, gözbebeklerimizi, evlatlarımızı başarılı olacakları inancıyla yaşam mücadelesinin içine uğurlamanın vakti geldi. Öğrencilerimizin bu güne kadar gösterdikleri başarıların meslek hayatlarında da devam edeceğini hep birlikte göreceğiz ve onlarla şeref duyacağız. Sizler, hastalık iniltilerini dindirecek, sağlık sevinçlerini coşturacak, biricik vatanımızı huzurla yaşanacak bir toprak olarak ilelebet devam ettireceksiniz. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi kimliğinizi onur duyarak taşımanız dileğiyle hepinize huzurlu bir hayat diliyorum” şeklinde konuştu.
Rektör Prof. Dr. Sabri Gökmen ise velilere hitap ederek, “Bize emanet ettiğiniz evlatlarınızı zihinlerinde hizmet aşkı, yüreklerinde insan sevgisiyle size emanet ediyoruz. Dünyanın en vefakar ve en cefakar insanları olarak bu tabloda en büyük emek sizindir. Dilerim, en kötü gününüz bugün gibi olsun" dedi.
Mezuniyet heyecanı devir-teslimle devam etti. Mezun öğrenciler, kendilerine teslim edilen bayrak ve flamayı alt sınıftaki arkadaşlarına devrettiler. Devir-teslimin ardından Yüksekokul birincisi Gülçin Korkmaz, mezuniyet kütüğüne ismini çaktı ve Rektör Prof. Dr. Sabri Gökmen’in elinden başarı belgesi ile diplomasını aldı. Törende, okulunu dereceyle bitirenlere ve tüm mezunlara Sağlık Yüksekokulu öğretim elemanları ve personeli tarafından diplomaları verildi. Mezunların hep bir ağızdan hemşirelik yemini etmelerinin ardından kepler havaya fırlatılarak okul hayatına veda edildi.
Kaynak: iha