Kars’ın Arpaçay İlçesi’nde öğrenciler yıl boyu yaptıkları resimleri açtıkları sergi de sergiledi.
Arpaçay Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencilerinin 2013-2014 eğitim öğretim yılı boyunca yapmış olduğu resim çalışmaları görücüye çıktı. Serginin açılışını Arpaçay Kaymakamı Faruk Erdem, kurum amirleri, okul idarecileri, öğretmen ve öğrencilerin katılımı ile yapıldı. Serginin kurdelesi ise protokol yerine, eser sahibi öğrenciler kesti.
Öğrencilerin yaptıkları eserler arasından seçilen en iyilerin sunulduğu sergide geçekleri aratmayan çizgilerle yapılan çalışmalar katılımcıların beğenisi kazandı. Sergiye gezen kaymakam Faruk Erdem ve beraberindekilere öğrenciler k eşlik etti. Öğrencilerin yaptıkları eserlerin hemen alıcı bulması ise dikkat çekti.
Çocukların yıl boyunca yetenekli eleriyle ortaya koymuş oldukları yağlı boya, sulu boya ve kara kalem çalışmalarını tek tek inceleyip öğrencilerden yapılışları hakkında bilgi alan ve öğrencilerle birlikte sergiyi gezen Arpaçay Kaymakamı Faruk Erdem, resim sanatının tümüyle hayal gücü, emek ve yetenek isteyen bir sanat olduğunu, sergide bulunan çalışmalarla çocukların yaşlarının çok üzerinde bir yetenek ortaya koyduklarını ifade etti.
Kaymakam Erdem, sergide emeği geçen öğrenciler ve Arpaçay YİBO görsel sanatlar öğretmeni Münevver Deli’yi başarılarından dolayı tebrik etti.
Kaynak: iha