Kars Belediye Başkanlığı’na bağlı İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, gece geç saatlere kadar kaldırım ve yolları tazikli su ile yıkadı.
Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta’nın talimatları doğrultusunda hareket eden itfaiye ekipleri, sırasıyla Atatürk Caddesi, Faikbey Caddesi ve Kazımpaşa Caddesi’nin kaldırım ve yollarını yıkayarak temizledi. Kış ayının sona ermesiyle birlikte başlayan bahar temizliği vatandaşlar tarafından da memnuniyetle karşılandı.
İtfaiye ekiplerinin çalışmalarıyla ilgili bilgiler veren Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, “Seçim çalışmaları esnasında özellikle de Faikbey ve Kazımpaşa Caddesi başta olmak üzere vatandaş ve esnafların tozdan şikayetçi oldu. Bizde vatandaşların bu haklı taleplerini değerlendirerek cadde ve kaldırımları yıkadık. Bundan sonrada bu çalışmaların kente genelinde devam edecek” dedi.
Kars’ın temiz ve yaşanılabilir kentler arasında yer alması için gece-gündüz çalışacaklarını ifade eden MHP’li Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, “Kars tarihi bir kent. Bu kentin cadde ve sokakları temiz olmalıdır. Kars’a gelen ve Kars’ı gezen yerli ve yabancı misafirlerimiz içinde bu önemli. Burada edindikleri intibaları gittikleri ülkelerinde anlatıyor. Ben inanıyorum vatandaşlarla el birliğiyle Kars’ı daha temiz, daha yaşanılabilir bir kent yapacağız” diye konuştu.
Kars Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, gece geç saatlere kadar kent merkezindeki yaya ve araç trafiğinin yoğun olduğu kaldırım ve caddeleri tazikli su ile yıkadı. Yıkanan caddeler, belediye temizlik işlerine ait süpürge aracı ile de baştan sona kadar süpürüldü. İtfaiye Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerinin çalışmalarının aralıksız devam edeceği kaydedildi.
Kaynak: iha