Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, kente devam eden yol ve kaldırım çalışmalarını yerinde görerek, çalışmalar hakkında ilgililerden bilgiler aldı.
Göreve başladığı günden itibaren halkla iç içe olan Başkan Karaçanta, bugünde vatandaşlarla sohbet ederek yanına gelen çocukları öperek çikolata ikram etti.
Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta ve kurmayları İstasyon Mahallesi’nde yapımı devam eden yol ve kaldırım çalışmalarını yerinde gördü. Başkan Karaçanta, Kars’ın yollarının önemli bölümünü bu inşaat mevsiminde bitireceklerini söyledi.
Başkan Karaçanta, “Burası İstasyon Mahallesi Orta Cadde bu caddenin kaldırım ve yollarını yapacağız. Daha sonra bu caddenin bağlantılı olduğu ara sokakları Faikbey Caddesi’ne bağlayan kısımları da Allah nasip ederse yapacağız. Çünkü sizlerde görüyorsunuz yıllardan beri hiçbir şey yapılmamış, o şekilde bırakılmış. Yani kendi kaderleriyle baş başa bırakılan mahalle olmuş. İstasyon Mahallesi Kars’ın en eski yerleşim yeridir. Önem verilmesi gereken mahallelerimizden bir tanesidir. Ama maalesef hak ettiği şeyi görmemiştir. Bu şekilde çalışmalarımız aynı hızla devam edecek. Ara sokaklar tarihi dokuya uygun olarak parke taş yapılacak. Ana arterleri de asfalt yapacağız” dedi.
“VATANDAŞLAR BÖYLE BİR YAŞAM TARZINDAN HOŞNUT DEĞİL”
Vatandaşların bu şekilde yaşam tarzından hoşnut olmadıklarını ifade eden Başkan Murtaza Karaçanta, “Vatandaşların taleplerini hep beraber dinledik. Vatandaşlar bundan hoşnut değil. Böyle bir yaşam tarzından hoşnut değil. Ve kaldırımı yok. Yolu yok. Düşünün ki 20’nci asırı bitirdik. Halen daha kaldırımdan, yoldan, sudan bahseder hale gelmişiz. Vatandaşın en büyük isteği bu. Hakikaten huzur içerisinde ve hak ettiği şekilde yaşamak istiyor. Bizlerinde yerel yöneticiler olarak görevi vatandaşı hak ettiği şekilde yaşatmaktır. Amacımız bu olacak. Uğraşımız bu yöndedir. Tabi ki sizlerin desteğiyle, vatandaşlarımızın bize vereceği destekle, manevi güçle bizler bunu başaracağımıza inanıyoruz” diye konuştu.
Başkan Murtaza Karaçanta ve beraberindekiler İstasyon Mahallesi’nde ayrılarak İnönü Caddesi üzerinde bulunan orta refuja çiçeklendirme çalışmalarının yapıldığı bölgeye geçti. Burada yapılan çiçeklendirme çalışmalarına katılan Karaçanta, çiçek ekti. Ve daha güzel ve daha yaşanılabilir bir Kars için yapılan çalışmalara vatandaşlarında bakarak, koruyarak destek vermelerini istedi.
Kaynak: iha