Kars İl Emniyet Müdürlüğü bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü’nde son günlerde Türkiye’de olduğu gibi Kars’ın gündeminde olan ‘Kayıp Çocuklarla’ ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı.
İl Emniyet Müdür Yardımcısı Deniz Alemdar, Asayiş Şube Müdürü Hasan Taşgıran ve Çocuk Şube Müdürü Murat Balcı ile birlikte düzenlediği basın toplantısında kayıp çocuklarla ilgili açıklamalarda bulundu.
Geçtiğimiz günlerde Kars’ın Kağızman İlçesi’nde 10 yaşlarında bir kız çocuğunun kaybolduğunu ve kaybolduktan yaklaşık 2 saat sonra polis ekiplerinin çocuğu bularak ailesine teslim ettiklerini ifade eden İl Emniyet Müdür Yardımcısı Alemdar, ailelerden bu konuda destek istedi.
İl Emniyet Müdür Yardımcısı Deniz Alemdar, “Çok şükür ki Kağızman İlçe Emniyet Müdürlüğümüzün yapmış olduğu duyarlı çalışma neticesinde bu kayıp kızımız, kaybolduğunun bildirildiğinden yaklaşık 2,5 saat sonra yine ilçe emniyet müdürlüğüne bağlı ekiplerimiz tarafından bir mahallede yalnız başına dolaşırken fark edilip bulundu. Ailesine de bilgi verilmek suretiyle bilgilendirilmesi yapıldı” dedi.
Olay olduğu zaman ateş düştüğü yeri yakar misali davranışımız hale devam ediyor diyen Alemdar, “Vatandaşımız tabi ki meydana gelen bir takım olaylar, konularda çok duyarlı davranıyor. Özellikle 155’e gelen ihbarlarda bunu hissedebiliyoruz. Ancak bu konulara dikkat çekmek istiyoruz. Çocuklar çok dikkat etmeye bilir, dışarıda oynuyor, okuldan çıkmıştır veya okulun olmadığı bir vakittedir. Çocuğun olmaması gereken bir yerdir. Bu konularla ilgili pek ihbar almıyoruz. Zaten bizim ilgiyi çekmek istediğimiz noktada budur. Tabii ki sadece çocuklarla ilgili değil, bütün suçlarla alakalı bir konu ama özellikle çocuklarımız bizim geleceğimiz olduğu için bunlara sahip çıkmamız gerekiyor. Bu konuya da halkımız dikkatini çekmek istiyoruz. Burada halkımıza bir algı oluşturmak istiyoruz. Yaşı kaç olursa olsun. Çok önemli değil, şu an çocuklar için konuşuyoruz belki ama yetişkin insanlar içinde aynı şey geçerli. Azçok hepimiz bir hayat sürüyoruz. Yaşadığımız alanda orada bulunmaması gerektiğini düşündüğümüz bir kişiyi, bir çocuğu, fark ettiğimiz ve şüphelendiğimiz andan itibaren bunu ilgili güvenlik birimine bildirmek bütün halkımızın sorumluluğudur” diye konuştu.
“KARS’TA 4 ÇOCUK KAYIP”
Gazetecilerin Kars’ta kayıp çocuk var mı? Sorusunu cevaplayan Çocuk Şube Müdürü Murat Balcı, Kars’ta 4 çocuğun kayıp olduğunu söyledi.
Çocuk Şube Müdürü Murat Balcı, “4 tane kayıp çocuğumuz var. Bunların bulunması için çalışmalar yapılıyor. Bir çocuğumuzun yerini tespit ettik. 3 çocuğumuzla ilgili de Türkiye genelinde çalışmalarımız devam ediyor. Bu çocuklar 16 ve 17 yaşlarında. Tespit ettiğimiz çocuğumuz çıktığı birisiyle gitmiş. Sağlık ve genel durumu iyi. Kayıp olan çocukların 1’i erkek 3’ü kız, bunların evlenme vaadiyle evlerini terk eden çocuklarımız” şeklinde konuştu.
Kars’ta kayıp olan 4 çocuğun 18 yaşından küçük olduğu için çocuk dediklerini belirten İl Emniyet Müdürü Deniz Alemdar, Kars’ta büyük olarak 10 kişinin kayıp olduğunu, bunlarından evlenmek için evlerinden ayrıldıklarını vurguladı.
İl Emniyet Müdür Yardımcısı Deniz Alemdar, son olarak ailelerden çocuklarına karşı daha duyarlı ve anlayışlı olmalarını istedi.
Kaynak: iha