Sarıkamış Ülkü Ocağı İlçe Teşkilatı’nın düzenlediği “Türk’ün Kutlu Yürüyüşü” isimli gecede Kafkas Dans Gösterisi yapıldı ve Osman Öztunç sahne aldı.
Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasından sonra Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirilen gecenin açılış konuşmasını yapan Ülkü Ocakları Sarıkamış ilçe Başkanı Önder Durak, gecenin anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.
Daha sonra konuşmasını yapmak üzere Ülkü Ocakları Kars İl Başkanı Tolga Adıgüzel davet edildi. Kars Ülkü Ocakları İl Başkanı Tolga Adıgüzel, “Malumunuz son günlerde ülkemizde yaşanan olay ve felaketler bizleri derinden yaralamıştır. Manisa ilimizin Soma ilçesinde yaşanan maden faciasında rahmeti Rahmana kavuşan 300’ün üzerinde madenci kardeşimiz bizleri çok derin elem ve kedere gark etmiştir. Yüce Allah’tan hayatlarını kaybeden madenci kardeşlerimize rahmet, ailelerine, yakınlarına, sevenlerine ve yüce Türk Milletine sabr-ı cemil niyaz eder, başsağlığı dileriz. Allah azze ve celle’den temennimiz, milletimize, Türk-İslam dünyasına ve insanlık âlemine bu tür acıları bir daha yaşatmamasıdır” dedi.
“ÜLKÜ OCAKLARI VATANIMIZIN HER YERİNDE OLDUĞU GİBİ SARIKAMIŞ’TA DA VATAN MÜDAFAASI YAPMAKTADIR”
Bu dava, uğruna 5 bin şehit verilenlerin davasıdır diyen Adıgüzel, şunları söyledi:
“Bu dava gözyaşını içine akıtanların davasıdır, bu dava kan kustuk ama kızılcık şerbeti içtik diyenlerin davasıdır, bu dava çileyi şeref sayanların davasıdır, bu dava Allaha iman edip, Türklük için mücadele edenlerin davasıdır. Bu davanın bedeli yırtık ayakkabılı yiğitler tarafından ödendi ve ödenmeye de devam edecektir. Ülkü Ocaklı olmak, İbrahim Peygamber gibi ateşe atılmaktır, İsmail Peygamber gibi boynunu bıçağa armağan etmektir ve Hz. Muhammed (s.a.s) gibi çağın Ebu Cehillerine baş kaldırmaktır. Ülkü Ocaklı olmak, Mete’dir, Kürşad’dır, Alp Arslan’dır, Fatih’tir, Çeğen Tepesinde Enver Paşa’dır, Mustafa Kemal Atatürk’tür Conk Bayır’ın da, kefensiz yatan şehitlerdir Allah-u Ekber Dağlarında, Başbuğ Alparslan Türkeş’tir Tabutlukta işkenceye direnen, idam sehpasında 9 Gül Fidanıdır, beş bin Ülkü Gülüdür kahpe pusularda şehadet şerbetini içen, Lider Devlet Bahçeli’dir yedi düvele meydan okuyan. Yani çiledir, sabırdır, imandır, şehittir, gazidir, azimdir, öfkedir, Hüseyin Nihal Atsız’ın dizelerindeki kahramanlıktır.”
Yapılan konuşmaların ardından Kafkas dans ekibi sahne aldı. Kafkas ekibinin gösterisinin ardından sanatçı ve Osman Öztunç sahne aldı. Öztunç, seslendirdiği türkülerle salonu dolduran kalabalığı coşturdu. Salonu dolduranlar Osman Öztunç’un seslendirdiği türkülere eşlik etti.
Programa MHP Kars İl Başkanı Yaver Özcan, Erzurum Ülkü Ocakları İl Başkanı Abdullah Kırmacı, Ülkü Ocakları Kars İl Başkanı Tolga Adıgüzel, ve çok sayıda ülkücü katıldı.
Kaynak: iha