Türkiye'nin dört bir yanından sosyal sorumluluğa gönül vermiş öğrencilerden oluşan 'SosyalBen' Kars'ın Hisarönü İlköğretim Okulu'nda 4 gün boyunca sosyal faaliyetlere imza attı.
Kars'tan Edirne'ye, Trabzon'dan Karabük'e Türkiye'nin dört bir yanında çocuklarla buluşan 'SosyalBen' gönüllüleri, 18-21 Nisan arası Kars'taydı. Hisarönü İlköğretim Okulu’nda 4 gün boyunca güne Sabah sporuyla başlayıp daha sonra resim, müzik, dans ve takı tasarımı atölyelerinde eğitim verdi.
Eğitimler, çocuklar ve eğitmenleri için çok keyifli geçti. Son gün ortaya çıkan güzel tabloyu velilere ve gelen misafirlerde eşlik etti. Resim, Takı Tasarımı atölyeleri için stantlar açıp ortaya çıkan çalışmalar sergilendi. Müzik ve dans atölyeleri, hazırladıkları gösterileri sahnede sergiledi.
'SOSYALBEN' NEDİR?
'SosyalBen', 7-13 yaş çocukların sosyal becerilerini geliştirmelerini amaçlayan bir sosyal sorumluluk projesi. İhtiyaç sahibi bölgeleri ziyaret edip burada açılan atölyelerde çocuklara eğitimler vermek üzerine yapılan saha çalışmaları projenin temelini oluşturuyor. Bir öğrenci kulübü olarak çalışmalarına başlayan SosyalBen, çalışmalarına "SosyalBen Sosyal Sorumluluk Derneği ve Danışmalığı" olarak devam ediyor. Aynı zamanda Karabük, Trabzon, Edirne, İzmir ve Washington D.C. şubeleriyle farklı kollardan çalışmalarını sürdürüyor.
Projenin diğer sosyal sorumluluk projelerinden farkı, tamamı gönüllü üniversite öğrencilerinden oluşması ve hiçbir sabit gelirinin olmaması. Sponsorların verdiği destek ile atölye malzemeleri alınıyor, çocuklara program boyunca sağlanacak yiyecek-içecek karşılıyor, artan miktarda yine çocukların giyecek vb. ihtiyaçlarını karşılamada kullanılıyor.
'SosyalBen' çalışmalarının temelini saha çalışmaları oluşturuyor. Başta Türkiye'deki iller olmak üzere, dezavantajlı bölgelerdeki ilköğretim çocuklarına tatil dönemlerinde bir hafta boyunca sosyal becerilerini geliştirmede katkıda bulunacak atölyelerde eğitimler verip, hafta sonunda yapılan gösteriyle öğrendiklerini sergilenmesi sağlanıyor. Bugüne kadar; Hayati Harrani Gençlik Merkezi, Giresun Emir Yücel İlköğretim Okulu, Çorum Çamlıca İlköğretim Okulu Hatay Şehit Coşkun Akşit İlköğretim Okulu Kahramanmaraş Sergentepe Ortaokulu Van Selahattin Ülkümen İlköğretim, Kaşüstü Cumhuriyet İlköğretim Okulu ile yurt dışında Afrika kıtasında yer alan Gambia ve Makedonya Tefeyyüz İlköğretim Okulu’nda atölye çalışmaları gerçekleştirildi. Açılan resim, müzik, dans, tiyatro, bilim-teknik gibi atölyelerde 7-13 yaş arasındaki yüzlerce çocuğa eğitim veriliyor.
Kaynak: iha