İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Tahir Zafer Karahasan, Devrekani ilçesinde yapımına başlanan Halime Celal Budak Ortaokulu yapım işinde ve 28 Nisanda ihale edilecek olan 10 yatak odalı devlet hastanesinin yapılacağı alanda incelemelerde bulundu.
Devrekani Kaymakamı Serdar Kaya, İlçe Özel İdaresi ve ilgili kurum yetkilileri ile birlikte ilk olarak Halime Celal Budak Ortaokulu inşaatına giden Genel Sekreter Karahasan, burada yüklenici firma ve İl Özel İdaresi Yatırım İnşaat Müdürü İbrahim Sağlık ve teknik elemanlarından konu ile ilgili bilgi aldı. Devrekani Halime Celal Budak Ortaokulu'nun 12 derslikli olacağını ve ilçede büyük bir ihtiyacı karşılayacağını belirten Karahasan, sözleşme bedelinin 1 milyon 125 bin TL ve işin süresinin de 350 gün olacağını söyledi. Genel Sekreter Karahasan’ın Devrekani’deki ikinci durağı ise, 28 Nisanda ihaleye çıkacak olan 10 Yatak Odalı, 20 yatak kapasiteli ve 400 günde bitirilmesi planlanan Devlet Hastanesi yapım işinin yapılacağı alan oldu. Burada Kaymakam Serdar Kaya ve ilgililerle proje üzerinde incelemelerde bulunan Karahasan, İl Özel İdaresi olarak Devrekani’deki bu iki güzide yatırımın en iyi şekilde ve en erken zamanda bitirilmesi için tüm ekiple çalışacaklarını kaydetti.
Hem eğitim hem sağlık alanındaki bu yatırımlarla ilçenin önemli ihtiyaçlarından ikisini giderilmiş olacağına dikkat çeken Karahasan, daha sonra beraberindekilerle birlikte ilçeden ayrıldı.
Kaynak: iha